Tre åtalade för Kistamordet

Tre unga män åtalades på måndagen för mord och medhjälp till knivmordet på den 23-årige Ahmed "Romario" Ibrahim från Husby i oktober och mordförsök på två av hans vänner.


Bråk uppstod mellan de åtalade männen från Spånga i Stockholm och Ahmed "Romario" Ibrahim och hans vänner vid en avfart från E 4 mot Kista.

En 18-årig man åtalas för att ha utfört själva mordet och för att ha försökt mörda ytterligare två män som fick livshotande skador. En 20-åring och en 16-åring åtalas för medhjälp till alla tre brotten.

Den huvudmisstänkte 18-åringen erkänner att han knivhuggit de tre offren och förklarar det med att han själv blivit misshandlad tidigare under kvällen. Han hävdar att han handlat i självförsvar. De övriga två förnekar brott.

Den mördade mannen var en duktig fotbollsspelare och något av en idol i den invandrartäta förorten Husby och hans död väckte stark förstämning bland ungdomarna där.

I november fylldes Sergels torg av ungdomar från områdena runt Järvafältet som ville hedra den mördade 23-åringen. Manifestationens budskap var nej till våld. Rättegången inleds i Attunda tingsrätt nästa måndag den 9 februari.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!