Torsdag 16 Sep
Stockholm

Veckans inne- och utelista

1 av 5
Tupac.
2 av 5
Tupac. Foto: All Over Press
3 av 5
4 av 5
5 av 5

VECKA 36: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 36:

INNE

1. Stefan Liv

Innelistan må vara fel forum men inne får vara minne just i dag för vi vill till varje pris få nämna Stefan Liv.

Tänker vi på att sammanfatta denna vecka är det flygkraschen, tragedin, som dödade Stefan som präglar minnet. Våra tankar går till Stefan Livs efterlevande familj och vänner och vi hoppas att de ser och känner den kärlek som Jönköping, hockeysverige och otaliga andra i landet och över världen uttryckt till den avlidne världsmålvakten. Idrottsvärlden är som vackrast när den sluter människor samman i samband med trauman och för samtliga omkomna i flygkraschen får vi hoppas att detta på något sätt hjälper deras anhöriga genom sorgen.

2.  @KikkiDee

Kikki Danielsson blir den första att förekomma på innelistan två gånger men det är något alldeles unikt med hennes totala öppenhet, ärlighet, sårbarhet och person på twitter. Hon har liksom förändrat tonen inte bara bland de som följer henne utan på bred front. Senast har hon twittrat om att hon är sugen på att ragga unga killar, men hon har dessförinnan också krasst konstaterat att hennes "sexliv är reducerat till beundrarbrev från en äldre flata som vill låna 2000 spänn". Hon är kul. Och fin.

3. Tupac Shakur

Nej, han har inte gjort något nytt men på onsdagen var det 15 år sedan legenden Tupac, en av de mest ikoniska musikerna i vår tid, sköts. Han blev bara 25 år men hann sätta ett avtryck som består och kommer att fortsätta göra det. 

4. Carl Bildt

När Carl Bildt och utrikesdepartementet nu uppgraderar den palestinske delegaten till ambassadör är det inte bara en viktig symbol i de diplomatiska förbindelserna utan ett viktigt steg mot ett svenskt erkännande av Palestina. Bildt har haft en tämligen konsekvent linje i Palestinafrågan och tycks våga hålla fast vid den även fortsättningsvis. Det känns inne, och modernt. Folkpartiet protesterar och säger sig ha blivit förda bakom ljuset men av allt att döma är det rena påhitt.

5. Alexander Bard

Idol har börjat igen och gudarna ska veta att ingen hade kollat om det inte fanns något nytt i programmet. Och nej, Pär Lärnström och Pelle Lidell hade inte räckt. Är det nåt som Bard kan är det kommersiell musik och smarta, snärtiga formuleringar. Här får han kombinera båda delar och det funkar väldigt väl.

UTE

1. Ola Lindholm

Ola Lindholm har rätt att göra som han vill. Skyldig eller oskyldig, rätt eller fel, lögn eller sanning, medias eller inte medias fel, privatliv eller inte privatliv. Men man kan inte vara sämre strategiskt än Ola Lindholm. Vid varje enskilt tillfälle han medverkar i något sammanhang ser han till att hundra nya frågor uppstår samtidigt om han inte rätar ut ett enda frågetecken. Och visst - det är inte nödvändigtvis hans skyldighet att räta ut dessa frågetecken. Men det är himla märkligt att han skriver blogginlägg och ställer upp i teveintervjuer som bara ökar förvirring, misstankar och ryktesspridningar om han ska värna det privata och har bestämt sig för att hålla sin version för sig själv. Ute.

2. Dan Park

Konstnären och buskisprovokatören Dan Park kan inte sluta tjata om det lättkränkta Sverige och de lättkränkta afrosvenskarna. Han menar att han fyller en roll när han genom öppet rasistiska små upptåg provocerar det politiskt korrekta folkhemmet. Vad han inte förstått är att inget 2011 är så banalt som att provocera de lättkränkta. Patetiskt. Dan Park är helt enkelt extremt ute.

 

Kommentera
Kopiera länk
Dela