Polisen omhändertog sammanlagt 21 personer under onsdagskvällen.
Polisen omhändertog sammanlagt 21 personer under onsdagskvällen. - Foto: ADAM IHSE / EXPONERA/Scanpix

Stor polisinsats satte stopp för gymmens narkotikahandel

Ett skjutvapen och stora mängder narkotika och dopningklassat preparat beslagtogs efter ett stort polisuppbåd söder om Stockholm. Sammanlagt 21 personer misstänks för narkotikabrott.


Polisens beslag:

En pistol av modell Beretta nio millimeter beslagtogs i samband med polisens samordnade insats mot ett antal gym och husrannsakan mot individer som misstänks ha sålt dopingpreparat och narkotika.

Sammanlagt tog polisen in 21 personer för vidare kontroll. Tre personer greps i samband med insatsen.

STOCKHOLM. Genom ett stort polisuppbåd påträffades stora mängder narkotika, dopningspreparat och illegala skjutvapen när polisen i Stockholm och dess närliggande förorter utförde en stor aktion mot ett antal gym. Sammanlagt genomfördes husrannsakan på elva platser.

– Det var en sedan länge planerad insats av polisen i Söderort, Nacka, Södertörn och Södertälje, säger insatsens koordinator Anette Öberg på Söderorts polismästardistrikt.

Polisen menar att det handlar om en stor mängd olagliga preparat som beslagtagits. Dessutom togs 150 000 kronor i beslag för eventuellt förverkande.

– Tre personer greps för grovt narkotikabrott och en för grovt vapenbrott, fortsätter Öberg.

Skjutvapnet som påträffades var en Beretta med en kaliber på nio millimeter. Men trots den ansenliga summan kontanter och vapnet vill inte polisen bekräfta att det rör sig om organiserad brottslighet.

– Två av de gripna har samarbetat men det finns inget som tyder på att det skulle röra sig om gäng eller organiserad brottslighet, säger Öberg och fortsätter:

– Vid gripandet av personen som även hade de 150 000 kronorna blev en polis utsatt för våld mot tjänsteman.

Tillslaget gjordes samordnat mot flera gym samtidigt. I Söderort omhändertogs åtta personer misstänkta för dopingbrott, i Nacka fördes sex personer in för kontroll och i Södertälje medtogs två individer, även de misstänkta för dopingbrott.

Polisen har planerat insatsen sedan i maj månad då Anette Öberg fick uppdraget. I augusti gjordes en mer detaljerad plan med hjälp av Rikskriminalpolisen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!