Många cancerfall kan förebyggas

Vart tredje fall av de tolv största cancersjukdomarna kan förebyggas.


Vart tredje fall av de tolv största cancersjukdomarna i västvärlden kan förebyggas, enligt Världscancerforskningsfonden (WCRF). I en ny rapport förklarar den hur det ska gå till.

Bland åtgärderna märks allt från sänkta majssubventioner till fler trottoarer och trädgårdsodling i villakvarteren, skriver Svenska Dagbladet.

Några av de viktigaste faktorerna är dock att sluta röka, äta färsk mat med mycket frukt och grönt samt att vardagsmotionera.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikolycka, Örebro

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

Färre svenskar är intresserade av att begravas på en kyrkogård, det menar Ulf Lernéus på Begravningsbyråer. Istället vill man uppleva den sista vilan på en bergstopp, eller i ett smycke – men hur går det till egentligen?

Polisen i Södertälje rapporterar om rån

1 timme sedan
"Man misshandlas och rånas.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om brand, Härnösand

1 timme sedan
"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Cloetta stoppar choklad

1 timme sedan
Godistillverkaren Cloetta stoppar färdiga produkter i sitt lager sedan deras råvaruleverantör informerat dem om ett misstänkt problem med en produkt.

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

1 timme sedan
Minderåriga använder sig av olagliga appar för att köpa snus och andra varor med åldersgräns. Apparna efterliknar BankID-varianter som Freja och är trovärdiga, och går att köpa för 45 kronor. Då får användaren ett fejkat ID-kort direkt i mobilen som är nästan perfekta kopior.