Varning för vin – det ger dig cancer

Ny forskning visar att ett glas vin om dagen inte är så nyttigt som man tidigare trott.


Glöm det där glaset vin som smakar så gott till steken. En ny forskningsstudie visar nämligen att vin ökar dina chanser att drabbas av cancer.

Tidigare studier har visat att ett glas vin om dagen minskar risken för demens. Forskare har också hävdat att drycken är bra för hjärtat och att risken för hjärtinfarkt minskar om du drar i dig ungefär två glas om dagen.

Rachel Thompson, cancerforskare, avvisar de tidigare forskningsresultaten. Ingen går säker då även små alkoholintag kan få dig att drabbas av sjukdomen. Det gäller inte bara vin, utan även öl- och spritfantaster riskerar att angripas av lever- eller tarmcancer.

– Om du dricker en stor lageröl eller ett glas vin varje dag så kanske det inte verkar som så mycket, men forskningen visar att du ökar din risk för tarmcancer med 18 procent och risken för levercancer med 20 procent, menar Thompson, enligt The Times Of India.

Dessvärre finns det fler cancertyper du kan få om du dricker alkohol. Thompson hävdar att dagligt alkoholintag även kan leda till cancer i bland annat brösten och munhålan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.