Stockholm

Varning för vin – det ger dig cancer

Ny forskning visar att ett glas vin om dagen inte är så nyttigt som man tidigare trott.


Läs mer

Glöm det där glaset vin som smakar så gott till steken. En ny forskningsstudie visar nämligen att vin ökar dina chanser att drabbas av cancer.

Tidigare studier har visat att ett glas vin om dagen minskar risken för demens. Forskare har också hävdat att drycken är bra för hjärtat och att risken för hjärtinfarkt minskar om du drar i dig ungefär två glas om dagen.

Rachel Thompson, cancerforskare, avvisar de tidigare forskningsresultaten. Ingen går säker då även små alkoholintag kan få dig att drabbas av sjukdomen. Det gäller inte bara vin, utan även öl- och spritfantaster riskerar att angripas av lever- eller tarmcancer.

– Om du dricker en stor lageröl eller ett glas vin varje dag så kanske det inte verkar som så mycket, men forskningen visar att du ökar din risk för tarmcancer med 18 procent och risken för levercancer med 20 procent, menar Thompson, enligt The Times Of India.

Dessvärre finns det fler cancertyper du kan få om du dricker alkohol. Thompson hävdar att dagligt alkoholintag även kan leda till cancer i bland annat brösten och munhålan.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.