1 av 7
- Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
2 av 7
- Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX
3 av 7
- Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX
4 av 7
- Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX
5 av 7
- Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX
6 av 7
- Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX
7 av 7
- Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX

Stor polisinsats vid SD-möte

Sverigedemokraternas ungdomsförbunds demonstrationståg i Malmö möttes av högljudda protester från motdemonstranter under lördagen. Runt 100 personer omhändertogs eller greps av polis.


SDU höll under lördagen ett demonstrationståg under parollen "Med folket för fosterlandet" från Stortorget till Gustav Adolfs torg i Malmö.
Demonstrationerna och de efterföljande talen möttes dock av högljudda protester från hundratals motdemonstranter.

Motdemonstranterna hölls dock tillbaka av en massiv polisinsats. Ett stort antal polisbilar och flera hundra poliser fanns på plats redan tidigt på morgonen. Polisen lyckades till stora delar hålla situationen under kontroll. Runt 100 personer omhändertogs, greps eller avvisades av polis varav flera för våldsamt upplopp. Efteråt var dock både SDU och polisen nöjda med polisinsatsen.

– Vi har gjort ett omfattande förberedelsearbete. Det var högljutt och stökigt med många som skrek och busvisslade. Men det behövdes aldrig göra några stopp av demonstrationståget, säger Eva Westford på Malmöpolisen, till Nyheter24.

– Sedan länge har det varit dags att polisen tar sådana här situationer på allvar och det har de verkligen gjort här, säger William Hahne pressekreterare på SD som deltog i tåget.

Tre personer lyckades dock hoppa över skyddsstaketet som skiljde motdemonstranterna från SDU.

– De omhändertog vi direkt. Plötsligt hoppade de rakt över skyddsstaketet, men vi tog de i princip när de landade, säger Eva Westford.

/
/
SDU
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!