Stockholm

Fyraåringens död misstänks vara mord

Polis och avspärrningar på platsen där 4-åringen hittats död.
Polis och avspärrningar på platsen där 4-åringen hittats död. Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

UPPDATERAD. Polisen inleder förundersökning om mord på den fyraårige pojken som hittades död.


Läs mer

LJUNGBY. Efter en lång natt kunde polisens tekniker inte fastställa vad som orsakade pojkens död. Under förmiddagen fortsätter de att undersöka brottsplatsen efter några timmars uppehåll. Den fyraårige pojken har transporterats till Lund för rättsmedicinsk undersökning.

– Vi inleder automatiskt en förundersökning om mord så att vi inte tappar värdefulla timmar, säger Robert Loeffel, informationschef, Kronobergslän, till Nyheter24.

Polisen har än så länge inga misstänkta för pojkens död. Under måndagen kommer de att börja att knacka dörr i det bostadsområde som fyraåringen hittades vid.

Försvann när han lekte med syskonen

Den lille pojken lekte tillsammans med sina syskon vid en park i Ljungby när han försvann.

Fyraåringen, som kom bort från sina syskon vid femtiden på söndagseftermiddagen, eftersöktes av ett stort antal poliser och hundpatruller.

Vid 22-tiden, fem timmar senare, hittades han avliden i terrängen i ett bostadsområde. Enligt polisen ska pojken ha blivit osams med sina syskon precis innan försvinnandet.

– Men ingen tycks ha noterat själva försvinnandet, säger Christer Karlsson, vakthavande befäl vid Kronobergspolisen, till Smålandsposten.

Familjen letade själv innan de larmade polis

Polisen larmades dock inte förrän vid halv åtta på kvällen då föräldrarna och syskonen till en början själva letade efter fyraåringen.

– Jag vet inte varför man gjorde så men de har ju letat själv först, säger Robert Loeffel, till Nyheter24.

Sent på söndagskvällen spärrades fyndplatsen av och polisens tekniker undersökte området. Det är ännu oklart hur pojken dog men polisen har uteslutit att han frusit ihjäl. Enligt polisen tar man just nu hand om familjen.

– De sociala myndigheterna är inkopplade, säger Robert Loeffel.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.