Lördag 2 Jul
Stockholm

Winbergs festande stör regeringen

Exministern tog sig friheter hon inte hade. Festen utreds.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Fredrik Reinfeldts arbetsrum låg bara några meter ifrån festen. Det var när Margareta Winberg, tidigare vice statsminister och nuvarande ordförande i Svenska Spel, höll releaseparty för sin nya memoarbok "Lärarinna i politikens hårda skola" i Vita matsalen i regeringskansliet.

Nu visar det sig att Winberg inte hade någon rätt över huvud taget att anordna festen där. Upprörda stämningar sprider sig på regeringskansliet.

– Det är inte bra. Som utomstående ska man inte kunna hyra in sig här, säger Mari Ternbo, informationschef på regeringskansliet till Svenska Dagbladet.

Regeringens förvaltningsavdelning har därför startat en internutredning för att ta reda på hur Winberg kunde få tillträde till matsalen. Men Winberg själv tycker att festen blev lyckad, och att Reinfelds tjänstemän inte borde ha blivit störda av festandet.

– Jag vet inget om att det skulle ha blivit några problem. Vi tyckte Rosenbad var ett bra ställe med tanke på att boken till viss del utspelas där, säger Winberg till Svenska Dagbladet.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.