Winbergs festande stör regeringen

Exministern tog sig friheter hon inte hade. Festen utreds.


Fredrik Reinfeldts arbetsrum låg bara några meter ifrån festen. Det var när Margareta Winberg, tidigare vice statsminister och nuvarande ordförande i Svenska Spel, höll releaseparty för sin nya memoarbok "Lärarinna i politikens hårda skola" i Vita matsalen i regeringskansliet.

Nu visar det sig att Winberg inte hade någon rätt över huvud taget att anordna festen där. Upprörda stämningar sprider sig på regeringskansliet.

– Det är inte bra. Som utomstående ska man inte kunna hyra in sig här, säger Mari Ternbo, informationschef på regeringskansliet till Svenska Dagbladet.

Regeringens förvaltningsavdelning har därför startat en internutredning för att ta reda på hur Winberg kunde få tillträde till matsalen. Men Winberg själv tycker att festen blev lyckad, och att Reinfelds tjänstemän inte borde ha blivit störda av festandet.

– Jag vet inget om att det skulle ha blivit några problem. Vi tyckte Rosenbad var ett bra ställe med tanke på att boken till viss del utspelas där, säger Winberg till Svenska Dagbladet.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Kidnappning av kvinnliga studenter i Nigeria

Sköldpadda promenerade på E4 i Södertälje

1 timme sedan
En polispatrull från Södertälje har hittat en sköldpadda på E4 i Södertälje, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Örnsköldsvik rapporterar om våldtäkt

1 timme sedan
"Örnsköldsvik, man anhållen misstänkt för våldtäkt.", skriver polisen på sin hemsida.

Slovakiens Orbán – huvudvärk för EU och Ukraina

2 timmar sedan
Mordet på en journalist – som grävde i korruption bland högt uppsatta politiker – ledde till att Robert Fico tvingades avgå. Nu väntas han återigen bli Slovakiens premiärminister – med vallöftet att sluta stödja Ukraina militärt.

Källa: Rwandier gripen i folkmordsfall

2 timmar sedan
Frankrike har gripit en tidigare regional prefekt i Rwanda med anledning av folkmordet i landet 1994, uppger en källa för nyhetsbyrån AFP.

"Omöjligt stoppa export till Ryssland"

2 timmar sedan
Svensk handel med Rysslands närområde väcker allvarliga misstankar om försök att kringgå sanktionerna. Men exporten är svår att stoppa – om inte hårdare tag sätts in, säger experten Tom Keatinge.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.