Polisen söker två manliga vittnen varav den ena ska ha burit den 16-åriga flickan till sjukhuset efter att han avbrutit våldtäkten. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.
Polisen söker två manliga vittnen varav den ena ska ha burit den 16-åriga flickan till sjukhuset efter att han avbrutit våldtäkten. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Väninnorna skildes åt på natten - sedan våldtogs båda brutalt

Södertäljepolisen söker två manliga vittnen som kan ha gjort viktiga iakttagelser under våldtäktsnatten.


SÖDERTÄLJE. Natten mot söndagen den 23 oktober våldtogs två unga kvinnor. Nu visar det sig att offren, en 19-årig kvinna och en 16-årig tjej, kände varandra sedan tidigare och precis hade skilts åt när de blev överfallna och våldtagna.

Övergreppen skiljer sig dock åt då 19-åringen blev gruppvåldtagen och 16-åringen våldtogs av en ensam gärningsman.

Sedan tidigare sitter tre statslösa män från Estland häktade för den brutala gruppvåldtäkten - men i 16-åringens fall har polisen inte gått ut med om de har några misstänkta.

För att få in fler tips tog Södertäljepolisen hjälp av teveprogrammet Efterlyst på onsdagskvällen.

– Vi söker två vittnen. Speciellt en man med hästsvans som ska ha setts tidigare på kvällen i närheten av målsägande, säger åklagaren Jonas Petersson till Nyheter24.

Den andre mannen uppges vara den som lyckades avbryta våldtäkten på den 16-åriga tjejen. Enligt polisen ska mannen ha kommit på gärningsmannen när han våldtog 16-åringen mitt i centrala Södertälje. Mannen, som än så länge är okänd för polisen, ska sedan ha burit flickan på sina axlar till sjukhuset och därefter avvikit från platsen.

– Det är en bit att gå, det tar fem minuter ungefär. Sedan vet jag inte hur stark mannen är och så, säger Jonas Petersson.

Varför tar man inte mannens uppgifter på sjukhuset?

– Jag vet inte hur deras rutiner ser ut men uppenbarligen gjorde man inte det. Man blir inte förvånad längre i det här yrket. Han kan ha varit ute i annat ärende.

Kan det här vara gärningsmannen?

– Givetvis kan det vara gärningsmannen, men det blir bara spekulationer.

Enligt Jonas Petersson fick polisen in flera tips som var av värde under programmets gång.

– Polisen har inte återkopplat ännu men det är vad jag har hört.

Som Nyheter24 tidigare har rapporterat blev 16-åringens väninna, den 19-åriga kvinnan, utsatt för en brutal gruppvåldtäkt. Sju män misstänkts för brottet varav tre just nu sitter häktade och fyra är försatta på fri fot.

Vad som hände under natten till söndagen är dock fortfarande väldigt oklart då förundersökningen är inne i ett känsligt skede enligt polis och åklagare.

Enligt åklagaren Jonas Petersson är våldtäkten på 19-åringen grov.

– Jag vill inte säga exakt vad som har hänt men ett exempel på grov våldtäkt är att flera våldtar efter varandra. Det blir utdraget eller tortyrliknande, sa Jonas Petersson tidigare till Nyheter24.

De tre männen, 31, 32 och 45 år gamla, som sitter häktade för gruppvåldtäkten har alla nekat till brott.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!