William Petzäll petades från SD på grund av sitt missbruk.
1 av 2
William Petzäll petades från SD på grund av sitt missbruk. - Foto: Fredrik Persson / SCANPIX
SD:s presschef Martin Kinnunen tycker att det låter som att William Petzäll är arg på partiet.
2 av 2
SD:s presschef Martin Kinnunen tycker att det låter som att William Petzäll är arg på partiet. - Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX

Petzäll hotar SD på ny blogg

SD:s presschef nekar till uppgifterna om att företrädare ska ha bjudit William Petzäll på alkohol.


Turerna kring Petzäll

Natten till söndagen den 6 februari 2011 grips William Petzäll för fylleri i samband med en fest i en lägenhet i Trelleborg.

Enligt polisen ska han ha varit påverkad av både alkohol och tabletter. William Petzäll menar att tabletterna ska ha varit blodtrycksmedicin.

Han väljer därefter att ta en timeout från sitt arbete i riksdagen för att vårdas på ett behandlingshem.

Den 25 mars återvänder William Petzäll till riksdagen och fortsätter med sitt arbete. Under sommaren faller han dock tillbaka till missbruket och efter Almedalsveckan ska ingen inom partiet ha träffat honom menar Erik Almqvist i en intervju med Nyheter24.

Den 26 september väljer William Petzäll att hoppa av partiet men stanna kvar i riksdagen som politisk vilde.

Den 17 oktober omhändertas Petzäll enligt lagen om vård av missbrukare (LVM).

William Petzäll har efter han petades från Sverigedemokraterna hotat med att avslöja allt om SD.

Den 25 oktober skrev någon som hade kapat Petzälls konto på twitter att ledande Sverigedemokrater ligger bakom den nya sajten Avpixlat.

Hackaren fortsatte sedan med att lägga ut hashkoder och mejladresser till kända journalister från Aftonbladet och Expressen.

Den 4 november är William Petzäll återigen en fri man och mer motiverad än någonsin.

Den 15 november skriver William Petzäll om "några klargöranden" på hans nya blogg.

Den 21 mars kommer nyheten om att William Petzäll åtalas för narkotikabrott. Till Nyheter24 säger han att han förnekar brott.

Den 9 maj ställdes William Petzäll inför rätta. Den 14 maj kom domen.

STOCKHOLM. Den politiske vilden William Petzäll riktar på den nystartade bloggen "William Beroende" nya hot mot sina gamla partikamrater i Sverigedemokraterna.

– Jag skulle kunna skriva flera a4sidor om olika högt uppsatta företrädare som i flera sammanhang betett sig oacceptabelt, moraliskt förkastligt och rent svinigt, skriver han på bloggen.

De nya hoten ligger i linje med de som Nyheter24 avslöjade i samband med att han petades från partiet. Då hävdade William Petzäll att om inte SD spelade schysst så kommer han inte heller göra det. Pajkastningen fortsatte sedan när Sverigedemokraternas presschef Martin Kinnunen hävdade att den före detta partikollegan tog en överdos redan i somras och fick föras med ambulans till sjukhus.

– Det låter som han är arg på partiet. Jag tycker det är tråkigt att han uttrycker sig på det viset, säger Martin Kinnunen till Nyheter24.

William Petzäll skriver att företrädare bjöd honom på alkohol trots hans beroende. Stämmer det?

– Nej, det stämmer definitivt inte. Det fördes däremot diskussioner om hur man skulle hantera det här och om hur man skulle behandla William. Han ville då att allt skulle vara som vanligt och man kunde umgås med honom och fråga om han skulle med på krogen, i stället för att sitta hemma och dricka Ramlösa eller gå på bio.

Han skriver också att partiet ska ha tackat nej till bjuda in en alkohol- och drogterapeut för 3 000 kronor som skulle tala inför riksdagsgruppen.

– Det kände jag inte till men det säger sig självt i det läget. 3 000 är ingen kostnad i det läget. Vi la ner betydligt mer pengar på program som William inte ens genomförde.

Nyheter24 har varit i kontakt med William Petzäll. I ett sms bekräftar han att han ligger bakom bloggen men han skriver också att han för tillfället inte vill lämna några fler kommentarer. På bloggen hävdar han dock att Martin Kinnunen och Sverigedemokraternas ledning "svängt sig med direkta lögner."

– Många av dem har haft ren tur att det inte blivit offentligt i media, skriver han på bloggen "William beroende".

/
/
/
Hot
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Statliga banken SBAB sänker tremånadersräntan med 0,10 procentenheter. Därmed hamnar den så kallade listräntan på 4,92 procent.

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.

Så tjänar du pengar på att ladda bilen

Pausa laddningen av elbilen – och tjäna en tusenlapp. Flera aktörer på elmarknaden har gått ihop för att få elbilsägarna att bidra till ett stabilare elnät.