41-åringen onanerade i trapphuset enligt advokaten Björn Lagerlind.
41-åringen onanerade i trapphuset enligt advokaten Björn Lagerlind. - Foto: ANNIKA AF KLERCKER / SCANPIX

"Har aldrig funnits sperma inuti flickan - bara på shortsen"

Våldtog flickan sex månader efter han släppts från fängelset där han satt för mord på sin ex-flickvän.


Indragen i en trappuppgång

Den 15 juli i år blev den 12-åriga flickan överfallen och våldtagen efter att ha dragits in i en trappuppgång vid S:t Eriksplan. Larmet kom in till polisen klockan 20:24 på kvällen och flickan ska ha varit på väg till en kompis när hon överfölls.

Efter våldtäkten sökte över 30 poliser efter en misstänkt gärningsman. Mindre än en månad senare greps 41-årige Rocco Jensen lugnt och stilla på Östermalm.

På torsdagen den 24 november inleds rättegången mot mannen. Den 12-åriga flickan kommer inte närvara men rätten kommer att få se inspelade förhör med flickan.

Rocco Jensen dömdes till fyra års fängelse för barnvåldtäkten, olovligt brukande, olovlig körning och narkotikabrott. Ett straff som överklagades från båda sidor till Svea Hovrätt.

Rocco Jensen har tidigare dömds till livstids fängelse för mordet på sin ex-flickvän men straffet tidsbestämmdes till 26 år. I december 2010 släpptes han fri i förtid.

STOCKHOLM. På torsdagen inleds rättegången mot den 41-årige man som misstänks för grov våldtäkt mot en 12-årig flicka vid S:t Eriksplan den 15 juli i år. Enligt åklagaren - Jennie Söderberg - ska 41-åringen ha dragit in flickan i ett trapphus och förgripit sig på henne. Det håller dock inte 41-åringens advokat med om.

– Det stämmer att han har befunnit sig på platsen. Han har onanerat där i trapphuset men han har inte våldtagit henne, säger Björn Lagerlind, advokat, till Nyheter24.

Bevisningen mot mannen är dock enligt åklagaren mycket stark då polisen bland annat har hittat 41-åringens sperma inuti flickan, på hennes trosor och shorts. Den misstänktes DNA ledde sedan fram till att polisen fick en träff i systemet och man kunde gripa mannen en dryg månad efter våldtäkten.

– Det har inte funnits sperma inuti flickan. Det var på insidan av hennes jeansshorts, säger Björn Lagerlind.

Våldtäkten ägde rum bara ett halvår efter att han släppts från fängelset, där han avtjänat ett straff för mord på på sin ex-flickvän, och beskrivs som mycket brutal av åklagaren.

Under tiden han våldtog flickan ska han bland annat ha hållit ett stryptag runt hennes hals - och därefter lämnat henne liggande.

Förutom sperman kommer åklagaren även att åberopa ett rättsintyg med flickans dokumenterade skador. Flickans signalement stämmer även överens med de övervakningsbilder på mannen från området samma dag.

– Han har aldrig sett henne och hon har aldrig sett honom. Hon har lämnat ett helt felaktigt signalement och fotokonfrontationen är felaktigt gjord då de ska var mer än två personer, säger Björn Lagerlind.

Ljuger åklagaren?

– Vi tolkar det här på olika sätt kan man säga.

Vad tycker du om rättsintyget från läkaren som visar skador då?

– Flickan har inga skador. Hon har ett skrapsår på halsen vid nyckelbenet som läkarna tror kan vara eksem, säger han och fortsätter:

– Min ärliga uppfattning är att han ska frikännas.

41-åringen står nu åtalad för grov våldtäkt mot barn men även olovligt brukande, olovlig körning, olovligt innehav av kniv och narkotikabrott den 11 maj i år.

Nyheter24 har förgäves sökt åklagare Jennie Söderberg.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!