Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Tokmoderaten" ny bloggare på Nyheter24

- 01/12/2011, 08:52 -

Elin Mårtensson/Nyheter24

Fredrik Antonsson, mer känd som Tokmoderaten, flyttar till Nyheter24.

Nu flyttar Fredrik "Tokmoderaten" Antonsson sin populära, omdiskuterade och roliga blogg till Nyheter24 och tar plats bredvid namn som bland annat Piratpartiets partiledare Anna Troberg, Frihetsfrontens Henrik Alexandersson, Expo:s Alex Bengtsson och Marin Edgélius på Konservativa tankar.

Hur känns det att börja blogga på Nyheter24?

- Det känns både vemodigt och underbart. Vemodigt eftersom jag lyckats jobba ihop en hel drös med trogna läsare på min gamla blogg, massor av skön hybrisskapande statistik och sådant som nu placeras i malpåse. Den gamla bloggen blir ett arkiv över mitt tidigare bloggande. Underbart eftersom jag nu kommer in under en etablerad nyhetsaktörs vingar, och förhoppningsvis kan hitta och behålla nya och gamla läsare. Den som vågar vinner sägs det väl...? Den som står still är dömd till undergång. Den här bloggflytten är att våga, att ta ett steg till - en nystart.

Vem är Fredrik Antonsson??

- Fredrik Antonsson är pappa till fyra söner, galen, ostrukturerad, en fast-food and beer-lover. FredrikAntonsson är jag, inte bra på så mycket mer än att blogga faktiskt. Ett bra sätt att lära känna mig bättre är att beta av de där 2030 inläggen som jag har skapat på den "gamla" Tokmoderaten och att följa med mig in i den "nya" Tokmoderaten, här på Nyheter24.

Vad kommer vi kunna läsa om i bloggen?

- Politiska vardagsbetraktelser från ett perspektiv inte som alla andra. Plumpa påhopp på allt och alla. Försök till satir och humor. Jag försöker följa nyhetsflödet och vrida till det litegrann eller mycker för att kunna passa in i det format jag trivs att skriva i.

Vilken är den viktigaste frågan just nu i svensk politik?

- Den viktigaste frågan i svensk politik just nu är naturligtvis om Håkan Juholt kan ta sig ur sin monumentala kris genom att raka av sig mustaschen, bränna upp Elvis-samlingen och slutar prestera en flod av transparenta floskler i tungotalande stil. Sedan har vi ju en del andra obskyra frågor som kommer att ta plats - som utanförskap, som Sveriges hantering av den kommande krisen, som hur valfrihet och mångfald ger människovärde, och inte monopollösningar.
 

Vad är det sämsta med moderaterna?

- Det sämsta med moderaterna av idag är två saker. Ett parti som tyvärr inte har hittat de nya visionerna när de flesta gamla visionerna börjat omsättas i praktiken. Moderaterna av idag förvaltar mer än förädlar eller förändrar.  Moderaterna har svikit i försvarsfrågorna i mina ögon. Vi skall ha ett svenskt försvar för att kunna försvara Sverige - det mäktar vi inte med idag. Istället ägnar "vi" oss åt skönmålande och önskedrömmande. Vilket annat utvecklat land har en stomme i sin flotta som inte kan försvara sig mot flyganfall? Vilket annat utvecklat land har ett flygvapen man kan slå ut med 5-6 kryssningsrobotar? Vilket annat utvecklat land är tvungen att stänga ner en marinbas för att deras sjömän skall gå högvakt? Det är tyvärr skrämmande att se för en ryssofob som undertecknad.

Vad är det sämsta med socialdemokraterna?

- Det sämsta med socialdemokraterna idag är att de är värdelös opposition med en värdelös ledare som gör att regeringen självgott kan fortsätta att samla navelludd medan de förvaltar landet Sverige utan några dyra visioner. Det räcker ju med att finnas till och ha förtroende hos väljarna för att kunna ha majoritet när sossarna av idag är helt vilse och i upplösningstillstånd. Om man sedan ser det i ett vidare perspektiv, som en orsak till varför jag inte är sosse trots uppväxt i ett rött hem, uppfödd på blåvita KF-produkter och uppfostrad i Unga Örnar så handlar det om djupare frågor. Kollektivismen versus den personliga friheten. Monopol istället för mångfald. Bakåtsträvande istället för framåtsträvande. Sossarna var på väg att balansera sig under Göran Persson och Mona Sahlin. Juholts retorik visar att man vill tillbaka till den tid då Domus hette Domus, och då Treo på Statoil var ett hån mot männsikovärdet...

Varför ska man läsa just dig?

- Man skall läsa mig ifall man vill läsa om svensk politik och nyheter på ett sätt som är lätt bisarrt. Vill man bli berörd, hoppa till, sätta starkölen i vrångstrupen eller trilla av pinnstolen så är min blogg en lämplig utgångspunkt om man vill vidga sina vyer.

Hur ofta kommer du blogga?

- Jag har som ambition att krysta ur mig minst en bloggpost per dag, helst någon eller några fler än så. Men allt beror på dagsformen och vad som får mig att gå igång och skriva.

 

Läs Fredrik Antonssons blogg Tokmoderaten här.