Teknikerna undersöker fortfarande brottsplatsen.
1 av 3
Teknikerna undersöker fortfarande brottsplatsen. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Polisen har ännu inga misstänkta för mordet.
2 av 3
Polisen har ännu inga misstänkta för mordet. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Polisen jagar två okända gärningsmän.
3 av 3
Polisen jagar två okända gärningsmän. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Kaféägaren var tidigare gängmedlem i Lion Family

"Man kan säga att killen som leder kafét och renoveringen har ett gediget kriminellt förflutet."


MALMÖ. Det finns ingen hotbild mot den 40-årige kaféägaren, enligt honom själv. Ändå avrättades en 55-årig man som renoverade hans lokaler med ett skott i huvudet.

– Nej, han säger själv till oss att han inte är hotad, säger Lars-Håkan Lindholm, informatör vid polisen, till Nyheter24.

Avrättningen ägde rum strax efter klockan ett på tisdagen på Simrishamnsgatan. 55-åringen befann sig i lokalens källare tillsammans med ytterligare en 29-årig man - medan den 40-årige kaféägaren var ute och köpte lunch. Enligt Sydsvenskan var det då mördarna slog till.

Två män ska ha kommit in i lokalen med masker och en pistol. Flera skott ska ha avlossats och den 29-årige mannen ska samtidigt ha blivit misshandlad. Gärningsmännen beskrivs som långa och klädda i svarta jackor med kapuschonger - varav den ena hade päls runt om.

En av dem talade svenska med 55-åringen och hans 29-årige kollega på kafét. Men när de talade med varandra var det på ett annat språk, som inte den yngre mannen känner igen.

Det var "...inte svenska, inte engelska, portugisiska eller spanska", uppger han i polisförhören, skriver Sydsvenskan.

Den 55-årige mannen fördes till sjukhus men avled senare på kvällen på grund av sina skador. Mannen ska även ha varit släkt med den 40-årige kaféägaren. Enligt Lars-Håkan Lindholm är polisen ännu inte klar med den tekniska undersökningen av lokalerna. Polisen kommer även under dagen att fortsätta med att knacka dörr i området.

– Vi kommer ha en patrull på plats för att samla in mer vittnesuppgifter, säger Lars-Håkan Lindholm.

Stämmer det att Kaféägaren ska tidigare ha varit medlem i gänget Lion Family?

– Ja, det stämmer rätt bra. Man kan säga att han har ett gediget kriminellt förflutet.

Polisen har i nuläget inga misstänkta för brottet.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.