Hanna Wigh får hård kritik i en intern mejlkoversation som Nyheter24 har tagit del av. Kritiken handlar om beslutet att avsätta den politiske sekreteraren Daniel Rondslätt.
1 av 3
Hanna Wigh får hård kritik i en intern mejlkoversation som Nyheter24 har tagit del av. Kritiken handlar om beslutet att avsätta den politiske sekreteraren Daniel Rondslätt. - Foto: Montage
Här är beslutet som fem av nio ledamöter har skrivit under.
2 av 3
Här är beslutet som fem av nio ledamöter har skrivit under.
Daniel Rondslätt anser att Hanna Wigh har gått bakom ryggen och petat honom från posten som politisk sekreterare.
3 av 3
Daniel Rondslätt anser att Hanna Wigh har gått bakom ryggen och petat honom från posten som politisk sekreterare.

Storbråk inom SD: "Hon har aggressionsproblem"

NYHETER24 AVSLÖJAR: Sverigedemokraternas nyvalda partistyrelsemedlem Hanna Wigh gick bakom ryggen på partikamraten och avsatte honom. Det avslöjar en intern mejlkonversation som Nyheter24 tagit del av.


Internmejlen

Här är utdrag ur internmejlen mellan Sverigedemokraterna och kritiken mot Hanna Wighs misslyckade avsättningskupp.

"NY DEMOKRATI - kommer ni ihåg det partiet, det blomstrade en valperiod sen försvann det bland annat p g a interna stridigheter, näbbiga fruntimmer som skulle ha sina rättigheter i alla lägen!" - Arne Steen ledamot SD Göteborgs distriktsstyrelse.

"Hej. Det här förfarandet är ovärdigt ett seriöst parti. Det här stinker Sjukvårdspartiet och Demokratisk Allians anno 2009. Varför detta desperata tilltag helt plötsligt, utan motivering och diskussion?" - Joakim Lindrot Ordförande SD Tranemo.

"Jag får vibbar att det ligger annat bakom än just personfrågan med Daniel. Förra gången frågan var uppe fick jag samtal från Tommy om hur jag ställde mig till att byta ut Patrik också. Han och Hanna ansåg hans s.k förflutna var en belastning för partiet. - Michael Andersson

GÖTEBORG. Nya interna stridigheter skakar Sverigedemokraterna. I interna mejl som Nyheter24 har tagit del av anklagas partistyrelsemedlemmen Hanna Wigh för att ha petat den politiske sekreteraren i Västra Götaland Daniel Rondslätt - av personliga skäl.

"En majoritet av ledamöterna i Sverigedemokraternas fullmäktigegrupp i VG-regionen har undertecknat ett beslut om att den politiska sekreteraren Daniel Rondslätt med omedelbar verkan avsätts." - skriver Hanna Wigh i ett internt mejl. Och Rondslätt är upprörd över det som hänt.

– De har gått bakom ryggen på mig och vår gruppledare Patrik Ehn. Det är både partiskadligt och stadgevidrigt. Jag har ett kontrakt som gäller under hela 2012, säger Daniel Rondslätt när Nyheter24 når honom.

Nyheter24 har också tagit del av beslutet som rivit upp stora sår och ett infekterat bråk i distriktet. Enligt Daniel Rondslätt är det Hanna Wigh som har drivit igenom beslutet och fått fyra andra ledamöter att skriva på. Men var och när beslutet fattats är oklart då det inte gjorts på något möte som gruppledaren Patrik Ehn har kallat till.

I stället tror Rondslätt att det måste ha skett under julhelgen där man via mejl och sms har beslutat att avsätta honom och sedan åkt runt till varandra för påskrift.

"Hon kan få verkliga aggressionsutbrott"

Hanna Wigh har den senaste tiden gjort snabb politisk karriär inom Sverigedemokraterna och blev så sent som på landsdagarna i slutet på november förra året i Göteborg invald som ledamot i partistyrelsen. Hon är även riksombudsman för Sverigedemokraterna, ledamot för SD-Kvinnor och Distriktsordförande Sverigedemokraterna Skaraborg.

– Det är något som jag tycker är märkligt att en ny människa kan komma fram så snabbt. Hon har ingen erfarenhet. Hon tror att hon kan bestämma och ge order. Det funkar inte att ha en dialog med henne, säger Daniel Rondslätt til Nyheter24 och fortsätter.

– Det är en insmickrande person som ofta uppträder väldigt trevligt mot människor men passar det inte är de inte värda ett lingon efteråt. Hon kan få verkliga aggressionsutbrott.

Skällde ut partikamraten inför hela gruppen

När Nyheter24 når Hanna Wigh per telefon säger hon att hon inte vill kommentera varför hon tillsammans med fyra andra ledamöter vill avsätta Daniel Rondslätt. Samtidigt säger hon att beslutet gäller då det är fattat enligt stadgarna och att Krister Maconi (från SD i Borås) ska ta över tjänsten som politisk sekreterare. Men att petningen av Rondslätt skulle vara personlig håller hon inte med om.

– Jag har ingen egen vinning i det här, säger Hanna Wigh till Nyheter24.

Daniel Ronslätt säger att du har aggressionsproblem och att det är känt att du skällde ut din regionsersättare på regionfullmäktige så sent som i oktober?

– Oj, jag har höjt rösten en gång mot Patrik (Ehn), det tycker jag man kan göra en gång. Men självklart ska man föra sig.

Det här mötet i oktober då?

– Ja, det stämmer att vi har haft diskussioner men det tycker jag verkligen inte var att skälla ut någon. Det handlade om att en person hade struntat i att dyka upp på ett möte.

Vad händer nu? Gäller beslutet?

– Vi får se hur det utvecklar sig. Beslutet gäller, säger Hanna Wigh till Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar kranier till Finland

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.