Kvinnan har tidigare levt under dödshot.
Kvinnan har tidigare levt under dödshot. - Foto: PETER ARWIDI/AP/Scanpix

Döda Arbogakvinnan flydde till Sverige - "kände sig otrygg i Norge"

Den döda kvinnan i Arboga är norsk medborgare och flyttade till Sverige för att hon kände sig otrygg. Nu misstänker polisen att hon mördats.


Den 35-åriga kvinna och hennes spädbarn som hittades döda i en lägenhet i Arboga på måndagen har identifierats som norska medborgare. Polis har rubricerat händelsen som misstänkt mord, men har ännu inte kunnat fastställa dödsorsaken.

– Vi inväntar resultaten från rättsläkaren för att kunna fastställa dödsorsaken. Just nu genomför vi förhör och kontaktar de anhöriga, säger Åsa Hedin på polisens länskommunikationscentral, till Nyheter24.

En timme innan kvinnan och barnet hittades inkom ett larm till polisen från en person som berättade att de låg döda i lägenheten. Polisen vill inte berätta om de känner till vem som ringde eller om personen på något vis är misstänkt för brott. Klart är att den döda kvinnan har bott i Arboga i flera år och enligt uppgifter i en dom i Västmanlands tingsrätt flyttade hon till Sverige för att hon kände sig otrygg i Norge.

2010 dömdes en av hennes närstående för att ha misshandlat och hotat henne.

– Jag känner till den typen av uppgifter. Men återigen, just nu lägger vi allt fokus på att ta reda på vad dödsorsaken är, säger Åsa Hedin.

Polisens tekniker har säkrat spår i lägenheten, men man har ännu ingen misstänkt för något brott. Just nu inväntar polisen rättsläkarens svar för att kunna fastställa både dödsorsaken och hur man ska gå vidare i fallet.

– Resultatet är viktigt för att vi ska kunna hantera en eventuell brottsplats på rätt sätt, säger Hedin.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!