Schürrer hörs i Arbogamålet

Den livstidsdömda tyska kvinnan fortsatte att höras när målet om barnamorden i Arboga fortsatte i Svea hovrätt.


Den morddömda Christine Schürrer hörs under den femte dagen i hovrättsförhandlingarna. Under måndagsförmiddagen, tog åklagaren upp 32-åriga Schürrers resedagbok, vid Svea hovrätt. Där skriver tyskan bland annat om sambon till de mördade barnens mamma: "Han är ett dumt bastard som jag tyvärr älskar". Åklagare Johan Fahlander försöker visa att hon inte kunnat släppa taget om expojkvännen det vill säga barnens styvpappa.

Förhöret inleddes med att åklagare Johan Fahlander ställde frågor om vad Schürrer gjorde efter sina misslyckade försök att ta livet av sig i Sverige i mars 2007, det vill säga ett år före tragedin i Arboga då två små barn mördades och deras mamma fick livshotande skador.

Hon åkte den 30 mars hem till Tyskland. Där möttes hon av vänner som såg till att hon omedelbart lades in på en psykiatrisk klinik.

– Jag åkte till sjukhuset för mina vänners skull och inte för min egen, sa hon.

Schürrer stannade på sjukhuset i tre veckor och reste tillbaka till Sverige samma dag hon blev utskriven. Under tiden på sjukhuset kontaktade hon styvpappan flera gånger men hon sa sig inte älska honom längre.

Trots att hon lämnat sjukhuset kunde hon inte släppa tanken på att begå självmord.

Varför ville du begå självmord? Var det för att du fått slut av styvpappan, undrade åklagare Johan Fahlander.

Tyskan kunde inte ge något klart besked.

– Jag vet inte, svarade hon.

Åklagaren ville också veta varför hon återvände till Sverige.

– Jag ville bort och måste gå vidare med mitt liv och varför inte göra det i Sverige. Jag tycker om Stockholm, sa hon.

Hon försökte hitta en bostad i Sverige men lyckades inte och hon reste därför tillbaka till Tyskland igen. Hon återvände dock på nytt i juni 2007 och fortsatte med att kontakta styvpappan som då inlett ett seriöst förhållande med mamman i målet.

Förhöret ägnades mycket åt Schürrers mejlkontakter med styvpappan. Mejlen visar enligt åklagaren att hon inte kunde släppa taget om honom.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!