Lars Vilks teckningar säljs på den danska rörelsens hemsida och han var själv på plats tillsammans med Säpovakter.
1 av 2
Lars Vilks teckningar säljs på den danska rörelsens hemsida och han var själv på plats tillsammans med Säpovakter. - Foto: Stig-Åke Jönsson / SCANPIX
Danska Tryckfrihetssällskapets grundare Lars Hedegaard.
2 av 2
Danska Tryckfrihetssällskapets grundare Lars Hedegaard.

Journalister och politiker samlades för antimuslimskt möte i Malmö

Under tisdagskvällen samlades rörelsen Tryckfrihetssällskapet i Malmö för att prata om invandring och svenska journalisters "feghet".


Trykkefrihedsselskabet

Det danska Tryckfrihetssällskapet bildades 2004 och har gjort sig känt för sin hårda kritik mot muslimer och islam. Ordföranden Lars Hedegaard har dömts för hets mot folkgrupp sedan han gått till hårda angrepp mot muslimer.

I en intervju med den danska sajten Snaphanen har han tidigare sagt:

"När svenska flickor blir våldtagna, massvåldtagna [av muslimer], är det inget fel i det ur ett islamiskt perspektiv. Det är din rätt”.

”De våldtar sina egna barn. Det hör man hela tiden. Flickor i muslimska familjer blir våldtagna av sina farbröder, sina kusiner eller pappa”.

Ett hundratal besökare, däribland Lars Vilks och sverigedemokraterna Ted Ekeroth och Jens Leandersson, hade samlats för Tryckfrihetssällskapets första möte i Malmö. Rörelsen har hämtat inspiration från sin antimuslimska danska motsvarighet Trykkefrihedsselskabet, och på dagordningen stod "alla ämnen som är tabubelagda".

"Kom och lyssna till var du aldrig får se, höra eller läsa om i svensk medier", stod det på inbjudan.

Journalisterna Lars Hedegaard, Mikael Jalving, Hans Rustad och Gunnar Sandelin var inbjudna som talare. Deras budskapet var att svenska journalister är fega och sopar problemen under mattan. Något som Sandelin sammanfattade så här:

– Det finns en mental stalinism i vårt land. En politiskt korrekt terror som förstör vårt land.

Lars Hedegaard, ordförande för Trykkefrihedsselskabet, menade vidare att islam är det farligaste hotet mot världen och att många muslimer "inte nöjer sig förrän deras religion härskar över alla andra. Sällskapets grundare Ingrid Carlqvist höll med och menade att svenska medier är "för undfallande mot muslimer".

– I Danmark får man lov att tycka olika. I Sverige är konsensuskulturen för stark, säger Carlqvist, till Sydsvenskan.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!