En man i 50-årsåldern har dömts för köp av sexuell handling av barn efter att ha stämt träff med en 15-årig flicka på nätet.
1 av 2
En man i 50-årsåldern har dömts för köp av sexuell handling av barn efter att ha stämt träff med en 15-årig flicka på nätet. - Foto: Hasse Holmberg/SCANPIX
Flickan hade lagt ut en kontaktannons som på 48 timmar hade fått 300 svar av män som ville köpa sex av henne.
2 av 2
Flickan hade lagt ut en kontaktannons som på 48 timmar hade fått 300 svar av män som ville köpa sex av henne. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

300 män ville köpa sex av 15-årig flicka

En 15-årig flicka lade ut en annons på nätet om "erotiska träffar". 300 män svarade och ville köpa sex - en av dem gjorde det och har nu dömts.


Sexhandel på internet

I och med internets framfart har gatuprostitutionen till stor del flyttat in på datorerna. Flera rapporter från Socialstyrelsen har varnat för att förmedling av sexuella tjänster allt oftare sker via internet och mobiltelefoni samt att spridning av till exempel nakenbilder på nätet kan vara en inkörsport till prostitution. Internet har också gjort det lättare för vuxna att ta kontakt med barn och unga i sexuella syften.

STOCKHOLM. En internetannons om erotiska träffar, utlagd av en 15-årig flicka i Stockholm, gav på 48 timmar 300 svar från män som ville köpa sex av henne.

En av männen, i 50-årsåldern, har nu dömts för köp av sexuell handling av barn sedan han fick flickan att komma till en lägenhet i centrala Stockholm i somras och utföra olika sexuella handlingar, skriver Metro. För detta betalade han den 15-åriga flickan 3 000 kronor.

Flickan omhändertogs några veckor senare av sociala myndigheter. Mannen dömdes till 22 000 kronor i böter och skyddstillsyn för sitt brott.

Dom
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

Räddningspersonal har fört bort en person på bår efter att en brand släckts utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, rapporterar AP.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.