Mark Zuckerberg?
1 av 7
Mark Zuckerberg? - Foto: Paul Sakuma / AP
Kan 20-årige Marcus Wiberg bli Sveriges svar på. . .
2 av 7
Kan 20-årige Marcus Wiberg bli Sveriges svar på. . .
Så här ser socialmist ut om man besöker hemsidan.
3 av 7
Så här ser socialmist ut om man besöker hemsidan. - Foto: Socialmist
... Denna bild som är den tidigare versionen Här visas en översikt på en inloggad användare som besöker en annan användares spellistor.
4 av 7
... Denna bild som är den tidigare versionen Här visas en översikt på en inloggad användare som besöker en annan användares spellistor. - Foto: Socialmist
Det här är Socialmists "albums" som är innehåller både bilder och videos som laddats upp av användaren. Vid kameraikonen visas antal bilder i albumet
5 av 7
Det här är Socialmists "albums" som är innehåller både bilder och videos som laddats upp av användaren. Vid kameraikonen visas antal bilder i albumet - Foto: Socialmist
Den nya desginen ska vara slimmare och mer användarvänlig. Här är Youtube-sidan.
6 av 7
Den nya desginen ska vara slimmare och mer användarvänlig. Här är Youtube-sidan. - Foto: Socialmist
Här syns sajtens musiksida. Enligt Marcus Wiberg har man främst gjort om desginen i toppnavigationen. Ser du någon skillnad mot...
7 av 7
Här syns sajtens musiksida. Enligt Marcus Wiberg har man främst gjort om desginen i toppnavigationen. Ser du någon skillnad mot... - Foto: Socialmist

Svenska Facebookutmanaren tvingas skjuta på lanseringen

Socialmist har ändrat designen och kommer att lansera tidigast efter sommaren.


Socialmist

Grundat av 20-årige entrepenören Marcus Wiberg och var tänkt att lanseras för en testgrupp i december 2011.

Ser sig själva som en stor utmanare til Facebook. Har ironiskt nog en Facebooksida med över 1 700 fans.

Kommer ha ett samarbete med musiktjänsten Grooveshark.

Ska erbjuda ett lagringsutrymme som är tänkt att fungera som en liten hårddisk.

Kommer dessutom erbjuda en "ogilla-knapp".

SÄRÖ. Socialmist skjuter på lanseringen av den svenska communitysajten. Till en början planerades att en betaversion skulle släppas i början på 2012, men enligt vd:n Marcus Wiberg blir det snarare efter sommaren. Förseningen handlar bland annat om ett bakslag i designen.

– Vi har fått göra om allting. Under de här månaderna skulle vi testat sajten, men i stället har vi uppdaterat designen, säger Marcus Wiberg till Nyheter24.

"Ska utmana Facebook"

Socialmist har tidigare slagit på stort och hävdat att de ska utmana självaste Facebook om användarna. För att sticka ut har man bland annat lagt till en "ogilla-knapp" till sajten och även integrerat musikspelaren Grooveshark. Men allting går inte längre som på räls för Facebookutmanaren. De har bland annat fått göra om toppnavigationen.

– Resultatet är mycket bättre. Det är mer användarvänligt, slimmare och snyggare. Socialmist fungerar klockrent oavsett var användaren befinner sig i världen tack vare Googles data centers. Vi kan helt förlita oss på deras servrar och möta konkurrensen på ett helt annat sätt. I stället för att bara släppa en testversion i Sverige kan vi nu göra det internationellt, säger Marcus Wiberg.

"Sajten kommer bli ljusare med tiden"

Den nuvarande sajten har en mörk bakgrund, vilket har fått en del negativa reaktioner i samband med att Nyheter24 exklusivt kunde visa de första bilderna från sajten.

– Ja, det stämmer att sidan är lite mörk. Men den kommer bli ljusare och ljusare med tiden.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Strejkhot borta – kan ändå påverka

Styrande partiet vinner i Kroatien

Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

1 timme sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

2 timmar sedan
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.

Nu är mördarsniglarna tillbaka – ovanligt tidigt

3 timmar sedan
Redan i april har mördarsniglarna börjat dyka upp på flera platser, och enligt snigelexperten Ted von Proschwitz finns det mycket som talar för ett snigelår. Här får du veta hur du minimerar risken för sniglar i trädgården.

Bidens minister friades i riksrättsåtalet

3 timmar sedan
Alejandro Mayorkas, USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet, friades i det riksrättsåtal som bara levde under en knapp halvdags sittning i senaten.