1 av 5
- Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
2 av 5
- Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Klättraren David Crawley vid klippskrevan efter dramats lyckliga slut. En pojke fastnade i klippskrevan vid Kjugekull på lördagen. Först efter fyra timmar kunde han plockas upp.
3 av 5
Klättraren David Crawley vid klippskrevan efter dramats lyckliga slut. En pojke fastnade i klippskrevan vid Kjugekull på lördagen. Först efter fyra timmar kunde han plockas upp.
4 av 5
- Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Efter fem timmar lyckas ett stort räddningspådrag få loss en 3-årig pojke som satt fast mellan två klippblock i strövområdet Kjugekull norr om Kristianstad.
5 av 5
Efter fem timmar lyckas ett stort räddningspådrag få loss en 3-årig pojke som satt fast mellan två klippblock i strövområdet Kjugekull norr om Kristianstad. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Fastklämd 3-åring räddad – av bergsklättrare

Räddningstjänsten har, efter en flera timmar lång räddningsinsats, lyckats rädda den 3-årige pojken som ramlade ner mellan två klippblock i ett skogsparti utanför Kristianstad.


Olyckan inträffade på lördagsförmiddagen när pojken var ute och promenerade med sina föräldrar. 3-åringen trillade och föll ner mellan två stora klippblock. Pojken föll så pass långt ner att räddningstjänsten inte såg honom.

Bergsskrevan är endast 30 centimeter lång och räddningspersonalen försökte länge utan framgång nå fram till pojken med rep att fira upp honom med. Pojken var skärrad men kunde hela tiden prata med räddningstjänsten genom skrevan.

Flera misslyckade försök

Trots den stora räddningsinsatsen tog det flera timmar och åtskilliga räddningsförsök innan man fick upp pojken. Till en början försökte räddningstjänsten ta hjälp av en erfaren klättrare. Men trots att klättraren hängde upp och ner lyckades han inte nå fram till pojken. Man har även haft en sotare på plats.

Räddades efter fem timmar

Man försökte även fira ner en liten flicka i skrevan med ett rep som de både kunde firas upp med. Men skrevan var för liten för de båda barnen.

Till slut lyckades dock räddningstjänsten få upp pojken med hjälp av en lång, specialdesignad stång man kunde fästa i pojkens kläder och dra fram honom. Därifrån kunde en bergsklättrare få tag i pojken och dra upp honom.

– Pojken mår efter omständigheterna bra, säger vakthavande vid räddningstjänsten.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.