Färre elever anmäler kränkning

Det är en liten minskning jämfört med 2007.


Förra året fick Skolinspektionen och Barn- och elevombudet 514 anmälningar om elever som behandlats kränkande. Det är en liten minskning jämfört med 2007. Det året sköt antalet anmälningar i höjden, som en följd av en ny och skärpt lagstiftning. Lagen innebär bland annat att elevombudet kan kräva skadestånd av en skola om den inte gjort tillräckligt för att förhindra mobbning.

De flesta anmälningar gjordes av förklarliga skäl i storstadslänen. I relation till befolkningen hade Gotland flest anmälningar, åtta stycken.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flöjtkråkan och hunden – återförenade vänner

Polisen i Karlstad rapporterar om brand

"Det brinner i ett flerfamiljshus i Skåre", skriver polisen på sin hemsida.

Trump startar strömningstjänst

Ex-presidenten Donald Trumps mediekoncern Trump Media & Technology Group ska lansera en strömningstjänst – samtidigt som bolaget fortsätter att rasa på USA-börsen.

Strejkvarsel på Heathrow

Gränskontrollanter på den stora Londonflygplatsen Heathrow varslar om strejk i slutet av månaden. Mellan den 29 april och 2 maj väntas över 300 medlemmar i fackförbundet PCS lägga ned sitt arbete och lämna passkontrollen.

Polisen i Värnamo rapporterar om bedrägeri

"Bedragare misstänks för bedrägeri", skriver polisen på sin hemsida.

Nasa uppmanas: Leta efter Loch Ness-monstret

USA:s rymdstyrelse Nasa har fått en ovanlig uppmaning. Hjälp oss att hitta sjöodjuret Nessie, vädjar Loch Ness-centret i skotska Drumnadrochit.