Jensen har dömts för den grova våldtäkten mot en 12-årig flicka som ägde rum i Stockholm förra sommaren.
1 av 2
Jensen har dömts för den grova våldtäkten mot en 12-årig flicka som ägde rum i Stockholm förra sommaren. - Foto: Scanpix/Montage
41-åringen får nu spendera 14 år bakom. . .
2 av 2
41-åringen får nu spendera 14 år bakom. . . - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Barnvåldtäktsmannen Rocco Jensen nekas prövning av HD

Den tidigare morddömde gärningsmannen släpptes från fängelset 2010. Ett år senare begick han den grova barnvåldtäkten. Nu nekas han resning av Högsta Domstolen.


Detta har hänt

Den 15 juli 2011 blev den 12-åriga flickan överfallen och våldtagen efter att ha dragits in i en trappuppgång vid S:t Eriksplan i Stockholm.

Efter våldtäkten sökte över 30 poliser efter en misstänkt gärningsman. Mindre än en månad senare greps 41-årige Rocco Jensen lugnt och stilla på Östermalm.

Rocco Jensen dömdes till fyra års fängelse för barnvåldtäkten, olovligt brukande, olovlig körning och narkotikabrott. Ett straff som överklagades från båda sidor till Svea Hovrätt.

Rocco Jensen har tidigare dömds till livstids fängelse för mordet på sin ex-flickvän men straffet tidsbestämmdes till 26 år. I december 2010 släpptes han fri i förtid.

STOCKHOLM. Den 41-årige Rocco Jensen nekades en prövning i Högsta Domstolen under onsdagen efter att han våldtagit en 12-årig flicka den 15:e juli förra året. Barnvåldtäkten ansågs vara mycket grov och därmed gäller fortfarande hovrättens femåriga fängelsestraff.

"Högsta domstolen ger inget prövningstillstånd i målet med den tidigare morddömde man som nu dömts till fängelse för att ha våldtagit en 12-årig flicka i Stockholm i somras", skriver Högsta Domstolen.

14 år i fängelset

År 1993 mördade Jensen sin dåvarande sambo i Linköping. Han dömdes då till livstids fängelse - men blev villkorligt frigiven år 2010 då straffet tidsbestämdes. Ett år senare våldtogs den 12-åriga flickan.

Jensen är dömd till 14 års fängelse för den grova barnvåldtäkten.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Journalist som rapporterade om Navanlyj gripen

1 timme sedan
Ryska myndigheter har gripit flera journalister runt om i landet under mars – bland dem en journalist som rapporterade om rättegångarna mot den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj i flera år, uppger organisationen Reportrar utan gränser.

Miljarder ska rädda kvar halvledarjätte

1 timme sedan
Den nederländska regeringen tänker satsa många miljarder för att försäkra sig om att globala företag som halvledarjätten ASML inte flyttar från landet.

SOHR: Många soldater dödade i Syrien

1 timme sedan
Minst 36 soldater ska ha dödats i israeliska räder mot Aleppo-provinsen i i norra Syrien på fredagen, uppger det brittiskbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).