Åtta tonåringar misstänks för mordet på 15-årige Ardiwan Samir

- 19/04/2012, 09:29 -
Gården på Ramels väg i Malmö där en 15-årig pojke blev träffad av flera skott på nyårsnatten.
1 av 2

Gården på Ramels väg i Malmö där en 15-årig pojke blev träffad av flera skott på nyårsnatten.

Ardawan Samir sköts ned på nyårsnatten med flera skott.
2 av 2

Ardawan Samir sköts ned på nyårsnatten med flera skott.

Privat

UPPDATERAD. De tre ungdomar som begärts häktade misstänkta för nyårsmordet släpptes efter torsdagens häktningsförhandling. Ytterligare fem personer misstänks för inblandning i mordet, även de har släppts.

MALMÖ. Sex personer under 18 år har hämtats in av polisen till förhör om "nyårsmordet" på 15-årige Ardiwan Samir. Fem av dem är misstänkta för mord alternativt medhjälp till mord, den sjätte personen hördes som vittne och är inte misstänkt. Efter förhören släpptes ungdomarna på grund av sin låga ålder, men misstankarna mot dem kvarstår.
Det meddelade polisen i ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen efter beslut från förundersökningsledaren kammaråklagare Pernilla Trimmel.

En presskonferens kommer att hållas 10.15 på torsdagsförmiddagen där spaningsledare Bertil Isberg-Jönsson kommer närvara.

– Jag kan tyvärr inte säga något innan presskonferensen. Jag har inte möjlighet till det, säger Bertil Isberg Jönsson till Nyheter24.

Tidigare i veckan anhölls tre personer, alla under 18 år, skäligen misstänkta för mordet på nyårsnatten. På torsdagen begärdes de häktade misstänkta för mord alternativt medhjälp till mord. De tre personerna är alla födda 1996. Efter häktningsförhandligen under torsdagen släpptes alla tre ungdomarna på fri fot. Enligt domaren räcker bevisningen inte till för att hålla kvar ungdomarna som skäligen misstänkta.

– Vi är inne i ett väldigt hektiskt skede just nu, sa Bertil Isberg-Jönsson på presskonferensen enligt Sydsvenskan.

Enligt polisen hämtades de sex personerna in efter uppgifter som lämnats i förhör med de tre tonåringar som anhölls i måndags. Alla ungdomar har tidigare förhörts av polisen då de var på mordplatsen på nyårsnatten.

Enligt polisen ljuger flera av dem.

– Som ni säkert kan räkna ut så finns det något i den här berättelsen som inte stämmer, sa Bertil Isberg-Jönsson.