Gården på Ramels väg i Malmö där en 15-årig pojke blev träffad av flera skott på nyårsnatten.
1 av 2
Gården på Ramels väg i Malmö där en 15-årig pojke blev träffad av flera skott på nyårsnatten.
Ardawan Samir sköts ned på nyårsnatten med flera skott.
2 av 2
Ardawan Samir sköts ned på nyårsnatten med flera skott. - Foto: Privat

Åtta tonåringar misstänks för mordet på 15-årige Ardiwan Samir

UPPDATERAD. De tre ungdomar som begärts häktade misstänkta för nyårsmordet släpptes efter torsdagens häktningsförhandling. Ytterligare fem personer misstänks för inblandning i mordet, även de har släppts.


"Operation Alfred"

Kort efter mordet på Ardiwan Samir startade Malmöpolisen "Operation Alfred", en supersatsning med syftet att göra Malmös gator trygga och fria från dödskjutningar. Polisen stör de kriminella gängen och har beslagtagit stora mängder vapen och narkotika.

MALMÖ. Sex personer under 18 år har hämtats in av polisen till förhör om "nyårsmordet" på 15-årige Ardiwan Samir. Fem av dem är misstänkta för mord alternativt medhjälp till mord, den sjätte personen hördes som vittne och är inte misstänkt. Efter förhören släpptes ungdomarna på grund av sin låga ålder, men misstankarna mot dem kvarstår.
Det meddelade polisen i ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen efter beslut från förundersökningsledaren kammaråklagare Pernilla Trimmel.

En presskonferens kommer att hållas 10.15 på torsdagsförmiddagen där spaningsledare Bertil Isberg-Jönsson kommer närvara.

– Jag kan tyvärr inte säga något innan presskonferensen. Jag har inte möjlighet till det, säger Bertil Isberg Jönsson till Nyheter24.

Tidigare i veckan anhölls tre personer, alla under 18 år, skäligen misstänkta för mordet på nyårsnatten. På torsdagen begärdes de häktade misstänkta för mord alternativt medhjälp till mord. De tre personerna är alla födda 1996. Efter häktningsförhandligen under torsdagen släpptes alla tre ungdomarna på fri fot. Enligt domaren räcker bevisningen inte till för att hålla kvar ungdomarna som skäligen misstänkta.

– Vi är inne i ett väldigt hektiskt skede just nu, sa Bertil Isberg-Jönsson på presskonferensen enligt Sydsvenskan.

Enligt polisen hämtades de sex personerna in efter uppgifter som lämnats i förhör med de tre tonåringar som anhölls i måndags. Alla ungdomar har tidigare förhörts av polisen då de var på mordplatsen på nyårsnatten.

Enligt polisen ljuger flera av dem.

– Som ni säkert kan räkna ut så finns det något i den här berättelsen som inte stämmer, sa Bertil Isberg-Jönsson.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

Rapport om drönarattack mot USA-bas i Irak

Flygbasen Ain al-Asad i västra Irak attackerades med drönare under natten till tisdagen, meddelar en källa i det amerikanska försvaret till AP och AFP.

Pensionär? Då kan du få 1 100 kronor mer i plånboken

Höstbudgeten spås innehålla flera skattesänkningar. En grupp som kan få mer pengar i plånboken är de som fyllt 66 år.

Åklagare får prövning av HD för mediebilder

Åklagare som kräver att få ut upploppsbilder från Rosengård tagna av fotografer från flera svenska redaktioner beviljas prövningstillstånd av Högsta domstolen (HD).

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

Att vilja handla hållbara varor blir allt mer populärt. Men av de som värdesätter hållbara produkter är den äldre generationen mindre bra jämfört med andra åldersgrupper, visar en ny undersökning.

Intensiv slutspurt i EU-parlamentet

EU-parlamentet har slutligt godkänt ännu ett år med handelslättnader för Ukraina med 428 ja-röster mot 131 nej och 44 nedlagda. Tisdagens beslut innebär att den uppgörelse som nåddes nyligen om villkoren för importen av exempelvis jordbruksprodukter nu räcker ända fram till sommaren 2025.