Tisdag 28 Sep
Stockholm

Inga spår efter försvunne Robert Tärning

23-årige Robert försvann från en fest natten mot påskafton.
1 av 3
23-årige Robert försvann från en fest natten mot påskafton. Foto: Privat
Flera skallgångskedjor har sökt efter Robert utan resultat.
2 av 3
Flera skallgångskedjor har sökt efter Robert utan resultat. Foto: Privat
Linnea Ahle vädjar nu till allmänheten om hjälp att hitta sin ingifta kusin.
3 av 3
Linnea Ahle vädjar nu till allmänheten om hjälp att hitta sin ingifta kusin. Foto: Privat

Natten till påskafton försvann 23-åringen från en fest utanför Nyköping - nu vill polisen ha hjälp:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
23-åringens signalement

Vid försvinnandet var Robert klädd i:
- Mörkgrå bylsig jacka.
- Röd keps.
- Slitna "baggy"-jeans.
- Skor av skate-modell (bredare sula).

Robert försvann gåendes vid klockan 00.30 natten mellan den 6/4 och 7/4. Enligt Missing People Sweden var sista telefonkontakten med en vän klockan 22.43 och det telefonsamtalet var en felringning.Telefonen stängdes sedan av klockan 23.15. Vid försvinnandet var Robert narkotikapåverkad.

SJÖSA. 23-årige Robert Tärning är sedan tre veckor spårlöst försvunnen. Polisen, privatpersoner och den frivilliga organisationen Missing People Sweden har i omgångar sökt efter 23-åringen som försvann från en fest strax efter klockan tolv natten mot påskafton.

– Vi vet inte vad som har hänt Robert men vi misstänker inget brott. Vi utgår från i första hand att han förolyckats, säger Robert Wallén, pressansvarig Sörmlandspolisen, till Nyheter24.

Det enda riktigt heta spåret är Roberts mobil som hittats intill E4:an. Enligt familjen finns det inga tecken på att Robert själv ville försvinna då han bara veckor tidigare pratat om hur han ville fira sin stundande födelsedag.

Till festen i Sjösa, strax utanför Nyköping, hade det kommit mycket ungdomar som inte var inbjudna. Han hade under kvällen uppfattats som stökig och blivit utslängd, men utan att på något sätt ha varit bråkig.

– Som jag förstår det var det inte meningen att personen som bodde i huset skulle ha fest. Föräldrarna var borta och det kom mycket oinbjudet folk. Sista iaktagelsen som personer på festen har gjort är att han gick över vägen, ut i skogen i samma riktning som mobilen, säger Linnea Ahle, ingift kusin till Robert, till Nyheter24 och fortsätter:

– Men Robert är en envis person. Han kan gå jävligt långt.

Under söndagen genomfördes återigen en skallgångskedja med ett stort antal personer. Och enligt Missing Peolpe Sweden styrelseordförande Jessicka Kangasniemi minskar chanserna för varje dag att hitta honom.

– Är det så att han hamnat i vattnet dyker han upp tillslut, säger Kangasniemi till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela