Mordet på 20-åriga Trez West Persson kan ha blivit serieskyttens fall...
1 av 5
Mordet på 20-åriga Trez West Persson kan ha blivit serieskyttens fall... - Foto: Privat
Xhafer Dani sköts i samband med mordet på 20-åriga Trez.
2 av 5
Xhafer Dani sköts i samband med mordet på 20-åriga Trez. - Foto: Privat
...då han anförtrodde sig åt sin vän och berättade om mordet.
3 av 5
...då han anförtrodde sig åt sin vän och berättade om mordet. - Foto: Privat
Rättegången mot Mangs inleds om en vecka i Malmö tingsrätt.
4 av 5
Rättegången mot Mangs inleds om en vecka i Malmö tingsrätt. - Foto: DRAGO PRVULOVIC / SCANPIX
40-årige Peter Mangs åtalades på måndagen misstänkt för tre mord och tretton mordförsök.
5 av 5
40-årige Peter Mangs åtalades på måndagen misstänkt för tre mord och tretton mordförsök. - Foto: DRAGO PRVULOVIC / SCANPIX

Mangs försökte skrämma vännen till tystnad

Veckan efter att Peter Mangs avslöjade allt om mordet på 20-åriga Trez för en vän stormade polisen hans lägenhet.


Mordet på 20-åriga Trez

Den 10 oktober 2009 omkring klockan 00.20 på Västra Skrävlinge kyrkoväg i Malmö sköts 20-åriga Trez West Persson ihjäl av en ensam gärningsman.

Den då 22-årige Xhafer Dani skottskadades efter att den misstänkte serieskytten avlossat ett flertal skott mot dem då de suttit i framsätet på en bil.

Trez West Persson som träffats av tre skott bland annat i huvudet avled samma dag av skadorna. Xhafer Dani träffades av minst tre skott varav ett i huvudet. Hans skador har varit livshotande med långvarig sjukhusvård samt risk för bestående men som följd.

MALMÖ. En vecka innan den misstänkte serieskytten Peter Mangs greps av polisen den 6 november berättade han om mordet på 20-åriga Trez West Persson för en vän.

På den 18:e åtalspunkten "övergrepp i rättsak" beskriver åklagaren hur Peter Mangs i sitt hem den 30 november hotade vännen och försökte skrämma honom från att göra polisanmälan eller i förhör berätta för polisen vad han tidigare samma dag avslöjat.

Enligt åklagaren ska han i detalj ha berättat för vännen hur han sköt 20-åriga Trez West Persson och Xhafer Dani i en bil den 10 oktober 2009 klockan 00.20 på Västra Skrävlinge kyrkoväg.

I åtalet skriver åklagaren att när vännen uppmanat Peter Mangs att anmäla sig själv till polisen har Mangs uttalat hot mot honom och hans familj. Mangs skulle bland annat skjuta dennes dotter och sambo om han gick till polisen.

Om han sedan blev gripen så skulle en kamrat till honom verkställa hotet. I samband med gärningen visade Peter Mangs även upp sin pistol - en Glock.

Under rättegången kommer åklagaren även kalla ett vittne som arbetar på en smink och perukmakare i Stockholm angående Peter Mangs förfrågan om sminkprodukter den 7 oktober 2009. Detta gör åklagaren för att styrka att Peter Mangs maskerat sig vid mordtillfället.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.