OG:s exledare nekar till mordplaner

- 17/03/2009, 06:24 -

Under söndagen häktades mannen i Hudiksvall.

HUDIKSVALL. Den före detta ledaren för Original Gangsters häktades vid jourdomstolen i Hudiksvall i början av februari. 40-åringen misstänks bland annat för stämpling till mord och utpressningsförsök, som Nyheter24 tidigare skrivit om.

Enligt uppgifter ska 40-åringen bett en underhuggare att skjuta tre personer som felaktigt utgivit sig för att tillhöra gänget.

– Då gav 40-åringen en underlydande inom detta OG i uppdrag att döda de tre, säger förundersökningsledare Christer Sammens till DN.

Men mannen nekar till anklagelserna och hävdar att han inte tvingat underhuggaren att betala 200 000 kronor när vägrade utföra handlingen.

40-åringen är dessutom misstänkt för brott mot vapenlagen, alkohollagen och dopningslagen. Dock erkänner sig mannen skyldig till dessa brott, som upptäckts efter en husrannsakan i hans hem och på hans arbetsplats.

Men i nuläget är man mycket förtegen om det inträffade, och förundersökningsledare Christer Sammens vill ännu inte uttala sig om vem som fick uppgiften att utföra det icke fullbordade mordet.

– Ja, det finns en koppling där, svarar Sammens på frågan om misstankarna har någon koppling till 40-åringens roll i OG, enligt Arbetarbladet.

Samtidigt hävdar OG:s nuvarande ledare, Denho Acar, att de misstänkta brotten inte kan kopplas till gänget, skriver Arbetarbladet.

Den förre ledaren hoppade av från OG när han beslutade sig för att bli fosterpappa åt en 18-årig man, som Nyheter24 tidigare skrivit om.

– Det är trist, han hade lämnat det här livet bakom sig för att ta hand om fostersonen, sade Acar till Arbetarbladet.

Skrivet av: