Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Alla syskon erkänner mord - då kan ingen fällas

- 04/06/2012, 07:36 -
Hovrätten friar brodern helt - vilket innebär att ingen fälls för att ha dödat 23-åringen.
1 av 2

Hovrätten friar brodern helt - vilket innebär att ingen fälls för att ha dödat 23-åringen.

Fredrik Sandberg/Scanpix

Polisen kan inte göra mer när samtliga tar på sig brottet.
2 av 2

Polisen kan inte göra mer när samtliga tar på sig brottet.

Hasse Holmberg / SCANPIX

En 23-årig man mördades i en lägenhet i Norsborg men trots tre erkännanden fälls ingen för mordet.

STOCKHOLM. Det var efter firandet på julafton, under natten till julafton, som en 23-årig man höggs ihjäl i den lägenhet i Norsborg där han firat jul med sin flickvän och hennes två syskon.

Ingen har förnekat att de dödat pojkvännen i lägenheten - tvärtom tar samtliga tre syskon på sig hela skulden för dådet. Redan under samtalet till larmcentralen, som gjordes av den 22-årige brodern, så erkänner han att han höll i kniven samtidigt som en av systrarna i bakgrunden högljutt tar på sig skulden.

Trots oklarheterna fälldes den 22-årige brodern för dråp i tingsrätten. Men när fallet nu behandlats i Svea hovrätt är resultatet ett annat, uppger Metro.

Varken broderns erkännande av nödvärn eller åklagarens anklagelser om mord gillas. I stället konstaterar hovrätten att det är omöjligt att avgöra vilket av syskonen som faktiskt höll i kniven och dödade den 23-årige mannen. Därför frias brodern och samtliga tre syskon slipper därmed helt påföljd - trots att alla erkänt, skriver Metro.