Onsdag 21 Apr
Stockholm

Har du sett ettåriga Tyras nalle?

Södermalmspolisen hjälper Tyra att återfå sin Nalle.
Södermalmspolisen hjälper Tyra att återfå sin Nalle. Foto: Polisen

"Nallen betyder jättemycket för henne. Hon kan inte riktigt sova utan den och letar efter den på morgonen när hon vaknar."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Därför efterlyser polisen Tyras Nalle

Södermalmspolisen Peter Magnusson, Chef PK Slussen, är personen som ligger bakom den hetaste facebooksnackisen just nu. För Nyheter24 berättar han att han la upp bilden när han var hemma och var ledig. Men från början kommer bilden från en kollega.

– När jag såg den första gången så var det en annan ledig kollega som la upp bilden på sin sida. Jag tror han skrev något om: "Hjärtskärande, tänk att få vara den som ger tillbaka den här nallen", säger Peter Magnusson.

Polisens grundinställning till facebooksidan är att de dels ville ha ett nytt grepp för att nå boenden främst på Södermalm men också i hela Stockholm.

– Man kan kommunicera på ett odramtiskt sätt och det ger en mänskligare bild av polisen. Vi vill försöka visa personerna bakom polisverksamheten. Vi har fått jättebra respons men vill att fler unga ska följa oss också.

STOCKHOLM. En försvunnen nalle har blivit facebooks senaste snackis. Detta sedan ettåriga Tyra tappade bort sin sovkamrat och käraste ägdodel i tisdags förra veckan.

Tyras mamma, Kristin Blomqvist, som vet hur mycket nallen betyder för hennes dotter bestämde sig därför att sätta upp en efterlysning på Kungsholmen i Stockholm där de bor.

"Jag tappade min nalle någonstans på Hantverkargatan den 19 juni. Jag saknar den jättemycket! Snälla, ring om ni har hittat den. Hälsningar Tyra."

– Nallen betyder jättemycket för henne. Hon kan inte riktigt sova utan den och letar efter den på morgonen när hon vaknar, säger Kristin Blomqvist till Nyheter24.

"Tillsammans kan vi få tillbaka nallen"

Men utan Kristin och Tyras vetskap har de nu fått oväntad hjälp av polisen. En ledig polis som såg Tyras efterlysning valde att ta en bild på lappen och lägga upp den på facebook.

"Tillsammans, genom att gilla bilden, sprida länken och ha ögonen öppna kan vi tillsammans göra så Tyra får tillbaka sin älskade nalle. Tveka inte att lämna nallen till närmaste polis så Tyra får återse sin vän!" skriver polisen på sin facebooksida under söndagen.

Därefter har bilden spridit sig snabbt. I skrivande stund har 437 personer gillat bilden som också delats 137 gånger.

"Hoppas nallen dyker upp." - skriver en person i en kommentar.

En annan är dock lite mer sur över polisens uppdatering och skriver:

"Apropå prioriteringar inom poliskåren?"

Laddade upp bilden på sin lediga tid

Men personer får snabbt svar från en facebookande polis:

"Hej, artikeln är skriven av en ledig polis, således är myndighetens kostnad 0 kr. Däremot når en artikel som skrivs på Polisen Södermalm cirka 40 000 personer varav cirka hälften bor i Stockholm. Om vi genom två minuters arbete kan hjälpa henne att återfå sin vän tycker vi det är bra prioritering, tycker inte du? Mvh Insp Magnusson"

Men trots att polisen valt att hjälpa till och att radiokanalen Rix FM:s morgonprogram RIX Morronzoo också delat bilden på sin facebooksida har Tyra ännu inte återfått sin Nalle.

– Nej, vi har inte hört något ännu. Men det känns bra att folk vill hjälpa till, säger Kristin Blomqvist.

Har du sett Tyras Nalle? Hör av dig till polisen eller ring Tyras mamma.

Kommentera
Kopiera länk
Dela