Efterlysningen har nu blivit en världsnyhet.
1 av 5
Efterlysningen har nu blivit en världsnyhet. - Foto: Polisen
Här är hen - den borttappade nallen.
2 av 5
Här är hen - den borttappade nallen. - Foto: Privat
Har någon sett Tyras nalle?
3 av 5
Har någon sett Tyras nalle? - Foto: Privat
Mamma Kristin Blomqvist tillsammans med Tyra och tre poliser.
4 av 5
Mamma Kristin Blomqvist tillsammans med Tyra och tre poliser. - Foto: Privat
Ettåriga Tyra fick tidigare i veckan en egen polisnalle.
5 av 5
Ettåriga Tyra fick tidigare i veckan en egen polisnalle. - Foto: Privat

Tyras nalle ger polisen PR för miljonbelopp

Ettåriga Tyra har tillsammans med Södermalmspolisen varit veckans hetaste snackis. Nyheter24 bestämde sig därför att se hur mycket en facebookstatus är värd för polisen.


Efterlysningen

Nallen försvann i tisdags i förra veckan och kort därefter bestämde sig Tyras mamma för att sätta upp en efterlysning på Kungsholmen i Stockholm där de bor:

"Jag tappade min nalle någonstans på Hantverkargatan den 19 juni. Jag saknar den jättemycket! Snälla, ring om ni har hittat den. Hälsningar Tyra."

STOCKHOLM. Nyheter24:s artikel om ettåriga Tyras borttappade nalle blev en världsnyhet tidigare i veckan. Man kunde bland annat läsa om den svenska polisens kamp för att få tillbaka nallen i USA, Tyskland, Storbritannien och Norge.

Samtidigt som polisen har hyllats för sin facebookstatus, som bara tog två minuter att skriva för en ledig polis, har de också fått kritik för att de lägger tid på att leta efter Tyras nalle.

Men vad är den goda nyheten värd för svensk polis? Ställt mot att de ofta får svarta rubriker om övervåld eller att de utför ett dåligt jobb.

– Polisens legitimitet bygger på vad vi medborgare tycker. Den här händelsen visar att polisen kan vara medmänsklig utan onödig stelbenhet. Berättelsen har ju allt, ett barn som blir av med sin nalle, vilket får till och med polisen att mjukna. Nu saknar vi bara upplösningen, att nallen kommer till rätta, säger Matti Palm, PR-konsult för Greenhill Relations, till Nyheter24.

På frågan om hur mycket nyheten är värd för den svenska polisen menar Matti Palm att det är svårt att säga i exakt antal kronor.

– Det är däremot inte vettigt att räkna polisens genomslag i kronor och ören, även om genomslaget verkligen kan jämföras med en PR-kampanj i miljonklassen. Polisen är ju inte till för att tjäna pengar och sparar heller inget genom uppmärksamheten. Däremot kan man säga att de säkert tjänar internt på det. Det finns såklart inga kick-offer som går upp mot det här.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.