Söndag 4 Dec
Stockholm

SL raderade film av misshandlad pojke

SL raderade övervakningsfilmen när polisen aldrig kom och hämtade den.
1 av 2
SL raderade övervakningsfilmen när polisen aldrig kom och hämtade den. Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX
Ett misstag, hävdar polisen.
2 av 2
Ett misstag, hävdar polisen. Foto: Christine Olsson / Scanpix

Efter att en pojke blivit misshandlad av en busschaufför raderades övervakningsfilmen av bussbolaget SL. Polisen hävdar att det var ett misstag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Brutna löften och mångmiljonförluster

Inför 2011 meddelade Christer G Wennerholm att priserna för att resa med SL i Stockholm inte skulle höjas. Sedan när 2011 väl var ett faktum höjdes priset på ett månadskort med 100 kronor, eller tre chipspåsar som hans kollega Torbjörn Rosdahl uttryckte det.

SL, där Wennerholm är ordförande i styrelsen, har gått back rejält de senaste åren. År 2011 gjorde man en förlust på 156 miljoner kronor trots intäkterna från prishöjningen.

STOCKHOLM. Polisen hann inte hämta ut övervakningsfilmen från SL innan den raderades. Filmen, som enligt anmälaren kunde användas som bevis för att en busschaufför misshandlat en pojke i samband med en åkning, raderades efter 30 dagar.

Riksdagens ombudsmän (JO) utreder just nu händelsen med det raderade bandet. Polisen kallar det hela för ett missförstånd. Efter att SL ringt till polisen tre gånger för att fråga om de ville ha övervakningsfilmen och fått till svar att det var ett lågprioriterat ärende, raderades filmen.

Men polisen trodde hela tiden att filmen var undanlagd och att den aldrig skulle raderas.

Polismästardistriktet hävdar att det inträffade måste ses som en olycklig engångshändelse och inte som en konsekvens av någon brist gällande rutiner eller dylikt.

Polismyndigheten ska hädanefter fokusera på att informera om rutinerna avseende inhämtande av bild- och ljudmaterial för att undvika att en liknande situation uppstår igen.

Chauffören dömdes till dagsböter för fängelse.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.