Ingen har sett till Ninjamannen på två veckor. Det är osäkert om han är kvar. Bilden är från 2008.
1 av 4
Ingen har sett till Ninjamannen på två veckor. Det är osäkert om han är kvar. Bilden är från 2008. - Foto: SUVAD MRKONJIC / XP / SCANPIX
På lördag fyller kronprinsessan 35 år och vi firar Victoriadagen.
2 av 4
På lördag fyller kronprinsessan 35 år och vi firar Victoriadagen. - Foto: Paul Madej/SCANPIX
Senast Ninjamannen syntes till i Borgholm stod han på torget och lekte med en drake.
3 av 4
Senast Ninjamannen syntes till i Borgholm stod han på torget och lekte med en drake. - Foto: Fredrik Sandberg/SCANPIX
Festen äger rum i Borgholm på Öland. Om Ninjamannen gör entré på Victoriadagen återstår att se.
4 av 4
Festen äger rum i Borgholm på Öland. Om Ninjamannen gör entré på Victoriadagen återstår att se. - Foto: Paul Madej/SCANPIX

Ninjamannen spårlöst försvunnen inför Victoriadagen

Den man som förföljer kronprinsessan Victoria har inte setts på flera veckor. Ninjamannen ligger minst sagt lågt inför Victoriadagen.


BORGHOLM. Nyligen kom larm om att den så kallade Ninjamannen synts till i Borgholm igen. Men nu verkar det som om han är spårlöst försvunnen.

– Har har inte visat sig publikt så det är osäkert om han är kvar. Ingen har sett honom, säger Ulf Olsson, från Borgholms Cityförening.

Ninjamannen, en 48-årig man från Danmark, satte skräck i Borgholm 2008 när han viftade med ett ninjasvärd och skrek ut sin avsky mot kronprinsessan Victoria. Nyligen kom rapporterna att han synts till på Öland igen.

– Sist vi såg honom så var det för ungefär knappt två veckor sen. Han lekte med en drake på torget när han var här sist. Torghandlaren som jag stämmer av med varje morgon har inte heller sett till honom, säger Ulf Olsson.

"Såg betydligt mer nedtonad ut"

Borgholmsborna fick en otrevlig överraskning när Ninjamannen dök upp 2008. Frågan är om de boende känner sig rädda för den maskerade mannen i dag.

– Nej, jag är inte rädd. Förra gången han var här var han mer skräckinjagande och då hade han dessutom en hund med sig. Nu såg han betydligt mer nedtonad ut, säger Ulf Olsson.

På lördag firar vi Victoriadagen. Men om Ninjamannen dyker upp är oklart. Varken borgholmsborna eller polisen har sett till honom.

– Vi har inga indikationer på var han är nu. Men vi letar efter honom. Han är ju fixerad vid Victoria, säger Bo Holgersson, vakthavande befäl vid Kalmarpolisen, till Nyheter24.

Om Ninjamannen stöter ihop med polisen kommer han att utvisas.

– Nu finns det ett utvisningsbeslut. Vi söker honom nu och ska utvisa honom, Bo Holgersson.

Om den fruktade mannen lämnat Öland eller bara gömmer sig någonstans på ön är oklart.

Hot
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!