Möller överklagar indragen ersättning

- 23/03/2009, 06:55 -

"Svineri, lögn och förtal."

Som Nyheter24 rapporterade i går har polisen och Skatteverket för en tid sedan gått till botten med Thomas Möllers privatekonomi. Den förre HA-ledarens hemliga miljoner avslöjades. Samtidigt har Thomas Möller under en tioårsperiod erhållit en månatlig sjukersättning av svenska staten. En ersättning som nu Försäkringskassan kräver tillbaka. Sammanlagt handlar det om över en miljon kronor.

Nu slår Thomas Möller, som numera lever i Sydafrika, tillbaka och kallar granskningen för "svineri, lögn och förtal" och menar att han visst är berättigad till sjukersättningen och att hans privatekonomi inte har något med den ersättning han får varje månad för en ryggskada att göra.

–De påstår att det är näringsverksamhet som jag bedriver, men det är vad de tror, det har de inga bevis för. Det är en hetsjakt som polisen bedriver, säger Thomas Möller till Sydsvenskan.

De cirka fyra miljoner kronorna som satts in på hans sydafrikanska konto mellan åren 2000 och 2004 är, enligt Möller, olika lån som han fått tillbaka och en del är hans egen förmögenhet. Möller uppger att han även låtit andra personer använda hans konto.

– Det är helt lagliga grejer alltihop, berättar Thomas Möller för Sydsvenskan.

Lyssna när Thomas Möller berättar om sitt tidigare inkassobolag:

Skrivet av: