Hunden kom bakifrån och högg tag i pojken.
1 av 6
Hunden kom bakifrån och högg tag i pojken. - Foto: FAKSIMIL FRÅN FACEBOOK.COM
2 av 6
- Foto: FAKSIMIL FRÅN FACEBOOK.COM
3 av 6
- Foto: FAKSIMIL FRÅN FACEBOOK.COM
4 av 6
5 av 6
- Foto: FAKSIMIL FRÅN FACEBOOK.COM
6 av 6
- Foto: FAKSIMIL FRÅN FACEBOOK.COM

Rottweilern som bet 6-åring är tillbaka hos ägaren

Den rottweiler som attackerade en 6-årig pojke i Göteborg är tillbaka i sitt hem och kommer troligtvis inte avlivas.


Pappan: "Tack för hjälpen"

6-åringen var ute med sin farmor och sin 4-årige bror när hunden gick till attack. Flera personer sprang till platsen för att få bort hunden.

– Stort tack till alla de som hjälpte till att ta bort hunden från vår son. Vi har tyvärr inte mycket mer att säga om detta hemska som hänt oss och vår familj, skriver pappan i ett mejl till GP.

– Det var farmor 86 år som var med och hon är väldigt skärrad fortfarande. Vår lille son på fyra år stod bredvid och bevittnade detta. Han är hes idag på grund av hans hjärtskärande skrik under denna attack.

GÖTEBORG. Hunden som attackerade den 6-åriga pojken i Brunnsparken är fri och tillbaka hos sin ägare. Ägaren och personen som höll i kopplet är misstänkta för brott, men rottweilern kommer troligtvis inte att avlivas.

–  Generellt sett vid den här typen av händelser brukar man prata om "förstagångsöverträdelse", om jag uttrycker mig så. Det brukar rendera i en varning – därmed inte sagt att det blir så i det här fallet, säger utredaren i fallet Geir Hogstad, till GP.

Båda kan dömas för brott

Polisen arbetar just nu med att få ärendet prioriterat och hoppas hålla förhör med de inblandade parterna i början av nästa vecka. Tills dess är hunden tillbaka hos sin ägare eftersom djuret juridiskt sett ses som ägarens egendom.

Det pågår två parallella utredningar rörande vållande av kroppsskada samt lagen om tillsyn av hundar och katter. Både mannen som höll i kopplet och ägaren som är i 20-årsåldern kan dömas, fast för olika brott. 

"Det är inte så jävla enkelt"

Det var under tisdagen som ett videoklipp på den brutala hundattacken i Brunnsparken började spridas. Bilderna visar hur rottweilern attackerar 6-åringen och släpar honom runt på marken. Pojken skriker för sitt liv och flera personer rusar dit för att hjälpa honom. Videoklippet har fått stor uppmärksamhet i sociala medier och flera upprörda röster har krävt att hunden avlivas.

– Jag hör ju att de flesta anser att hunden ska ha ett straff. Men det är inte så jävla enkelt, om jag uttrycker mig så frankt, säger Geir Hogstad, till GP.

Se hundattacken här.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!