Sd skakas av sektgräl

- 05/10/2008, 15:59 -

Christofer Johnson pekas ut som läcka och satanist.

Kristna och kulturkonservativa inom sverigedemokraterna är i uppror. De kan helt enkelt inte ta att påläggskalven och musikern Christofer Johnsson är aktiv i det ockulta sällskapet Dragon Rouge. Johnsson som är på väg uppåt i partiet har stämplats som "satanist" och "djävulsdyrkare" av de egna, vilket nu har skapat en stor spricka i partiet.

– Vi kan inte ha med ockultister och djävulsdyrkare att göra. Det här skadar oss mycket, säger en källa inom partiet till Internationalen.

Johnsson har i dag en nyckelroll i partiets storsatsning i Södertälje. Han sitter i styrelsen för Stockholmsdistriktet, och i ledningen för föreningen Västra Södertörn. Dessutom kan han bli ny redaktör för partitidningen SD-kuriren om allt går hans väg. Av flera partikamrater pekas han ut som den som läckte uppgifterna om att riksdagsledamot Lennart Sacrédeus (kd) var på väg att gå över till sd inför EU-parlamentsvalet nästa år.

– Det skulle inte förvåna mig om det var Johnsson eller någon av hans vänner som läckte samarbetet med Sacrédeus till media, förklarar en annan uppgiftslämnare med sympatier för sverigedemokraternas kristna organisation Fädernas kyrka.

Under en längre tid har sd satsat stort på kristna och kulturkonservativa väljare. Att en medlem i partitoppen har kopplingar till en organisation som syftar till att ”utforska den mörka sidan” av själens inre genom den ”drakoniska initiatoriska magin” upprör delar av partiet.

– Det handlar om helt sjuka övermänniskoideal, säger en uppgiftslämnare till Internationalen, och säger vidare att Johnsson menar sig tillhöra en förmögen elit högt över andra medlemmar.

Skrivet av: