Nu ska Facebookgruppen Missing dog leta reda på din försvunna hund.
1 av 3
Nu ska Facebookgruppen Missing dog leta reda på din försvunna hund. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Missing people har haft stor framgång och till och med överträffat polisen.
2 av 3
Missing people har haft stor framgång och till och med överträffat polisen.
Tanken är att Missing dog ska nå liknande framgång.
3 av 3
Tanken är att Missing dog ska nå liknande framgång. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Efter Missing peoples succé – nu startas Missing dog

Frivilligorganisationen Missing people har haft stora framgångar och hyllats i media. Nu har en Facebookgrupp vid namn Missing dog snabbt fått hundratals medlemmar.


Så går det till

Tanken med gruppen är att hundägaren lägger ut en efterlysning med hundens namn, utseende, beteende och var den sprang bort. Sedan hjälps medlemmarna, efter bästa förmåga, åt att hitta hunden.

"Om man är med i gruppen, så finns det inga krav att man måste hjälpa till o leta efter försvunnen hund, men ett önskemål att man gör det. Om man inte kan hjälpa till, så kanske man kan tipsa andra som kan hjälpa till. Ibland kan det räcka med att man åker till området o går med sin egen hund."

NORRKÖPING. Inspirerad av Missing people har Tomas Söderberg från Norrköping startat Missing dog Östergötland – en Facebookgrupp där folk postar efterlysningar om sina försvunna hundar.

– Försvinner din hund så ringer du till polisen det första du gör. Men polisen har inga större möjligheter att hjälpa dig. Det är i så fall mer rationellt att ringa runt till sina vänner och be dem hålla ögonen öppna, säger Tomas Söderberg till Corren.

Har fått in sitt första fall

På kort tid har gruppen fått över 850 medlemmar och Tomas Söderberg har hyllats för sitt initiativ. 

"Det ramlar in människor som vill gå med i Missing dog Östergötland hela tiden. Jag vet inte om jag törs stänga ned datorn, skriver Tomas på Facebook.

Först ut att nyttja gruppens tjänster var ett par från Linköping vars hund sprungit  bort. 

"Vår grå Pumi flicka sprang bort vid S:t Larsparken i går kväll (21/11 2012). Hon har sitt halsband med ett litet rött hjärta med namn och telnr. samt är chippad".

Finns ett stort intresse

16 timmar senare var hunden återfunnen. Då hade flera medlemmar engagerat sig och gått ut för att leta.

– Det är många som brinner för detta. Jag har knappt hunnit sätta mig in i var alla medlemmar finns. Men det är uppenbart att det finns många som vill göra en ideell insats, säger Söderberg till Corren.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åklagare får prövning av HD för mediebilder

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

Att vilja handla hållbara varor blir allt mer populärt. Men av de som värdesätter hållbara produkter är den äldre generationen mindre bra jämfört med andra åldersgrupper, visar en ny undersökning.

Intensiv slutspurt i EU-parlamentet

EU-parlamentet har slutligt godkänt ännu ett år med handelslättnader för Ukraina med 428 ja-röster mot 131 nej och 44 nedlagda. Tisdagens beslut innebär att den uppgörelse som nåddes nyligen om villkoren för importen av exempelvis jordbruksprodukter nu räcker ända fram till sommaren 2025.

Greta Thunberg åtalas återigen för ohörsamhet

Klimataktivisten Greta Thunberg åtalas återigen för brott, misstänkt för två fall av ohörsamhet mot ordningsmakten, rapporterar Expressen.

Storbritannien stärker försvaret

Storbritannien ska lägga 2,5 procent av sitt BNP på försvarsutgifter, meddelar premiärminister Rishi Sunak under ett besök i Polen. Under 2023 lade landet drygt 2,2 procent av BNP på försvaret.

Flera döda på Engelska kanalen

Fem personer, varav ett barn, omkom när de försökte passera Engelska kanalen från Frankrike till Storbritannien, meddelar franska myndigheter. Det sker bara timmar efter att det brittiska parlamentet godkänt det kontroversiella lagförslaget om migrantflyg till Rwanda.