En manlig arbetsförmedlare har fått sparken efter att ha fört sexuella samtal med kvinnliga arbetssökande.
1 av 2
En manlig arbetsförmedlare har fått sparken efter att ha fört sexuella samtal med kvinnliga arbetssökande. - Foto: Henrik Montgomery / Scanpix
Bland annat hade mannen kört ut i skogen med en kvinna och där börjat prata om sex. Mannen har erkänt till det hela.
2 av 2
Bland annat hade mannen kört ut i skogen med en kvinna och där börjat prata om sex. Mannen har erkänt till det hela. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Arbetsförmedlare får sparken efter sexuella samtal

Efter att en manlig arbetsförmedlare tidigare i år fört sexuella samtal med kvinnliga arbetssökande, har han nu sparkats från sin tjänst. Arbetsförmedlingen motiverar beslutet med att mannen har betett sig fullständigt oacceptabelt.


Ville tidigare inte erkänna

 När Nyheter24 tidigare var i kontakt med mannen förnekade han sina erkännanden, trots att det stod i Arbetsförmedlingens personalansvarsnämnds rapport.

– Jag har inte bekräftat någonting.

Men det står ju i dokumenten?

– Ja, det står där, men det stämmer inte, sa han då till Nyheter24.

LULEÅ. Tidigare i år uppmärksammade Nyheter24 en manlig arbetsförmedlare i Luleå som blivit polisanmäld och avstängd från sitt arbete på okänd tid. Detta, efter att ha fört sexuella samtal med två kvinnliga arbetssökande. 

Mannen stängdes av under tiden som Arbetsfömedlingens peronalansvarsnämnd tog beslut om huruvida mannen skulle sparkas eller ej.

Nämnden har nu kommit överens och beslutat att sparka arbetsförmedlaren från sin tjänst. Mannen erkänner själv de båda anklagelserna som skett vid två olika tidpunkter.

Den första incidenten ska ha skett vid ett möte på Arbetsförmedlingen där mannen ska ha fört in sex i arbetssamtalet med en arbetssökande kvinna.

Den andra incidenten ska enligt nämndens rapport ha skett när mannen erbjöd en annan arbetssökande kvinna skjuts till en hyresvärd eftersom han skulle hjälpa henne att få en bostad. 

På vägen dit hade han istället kört in i en skog och börjat prata sex med kvinnan.

Nämnden har fattat beslutet att hans agerande i dessa två incidenter är fullständigt oacceptabelt och därför valt att avskeda honom.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Danmark ser över taiwanesers registrering

Mordmisstänkt 16-åring ska undersökas

Den 16-åriga pojken som är misstänkt för mord på en 15-åring i Alingsås ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Det meddelar tingsrätten på torsdagen.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

16 år för dödsskjutning i Jakobsberg

En man döms till 16 års fängelse för mord på en man i 20-årsåldern i Jakobsberg förra året. Ytterligare tre personer döms av Attunda tingsrätt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot till fängelse i två år och tio månader.

Man och kvinna hittade döda i Gävle – utreds som mord

Polisen utreder ett misstänkt dubbelmord i Gävle efter att två personer hittats döda i en bostad i onsdags, skriver polisen på sin hemsida.

Nedåt för börsen inför påskhelgen

Stockholmsbörsen sjunker i skärtorsdagens handel. OMXS-index har efter nästan två timmar handel backat 0,3 procent.