Kronan stärktes något

Kronan stärktes mot både euron och dollarn i dag.


Kronan stärktes mot både euron och dollarn under onsdagen samtidigt som den korta räntan sjönk.

I USA inledde centralbanken Fed sitt köp av statsobligationer inom det tidigare aviserade programmet på 300 miljarder dollar. Samtidigt meddelade landets handelsdepartement att orderingången för sällanköpsvaror i USA steg med 3,4 procent i februari. Det var första gången på sju månader som orderingången steg - i januari sjönk den med 7,3 procent och i december med 4,6 procent.

På svensk mark meddelade Statistiska Centralbyrån (SCB) att konjunkturen kommer att försvagas ytterligare i år men att nedgången inte blir lika kraftig under resten av året. De tre branscher med de sämsta utsikterna inför hösten är transportsektorn, verkstadsindustrin och företagstjänster, enligt SCB:s snabbindikator.

Kronan stärktes med två öre gentemot både euron och dollarn. När marknaden stängde kostade en euro 10:93 kronor och en dollar 8:07 kronor. Räntan på den tioåriga statsobligationen låg orörlig på 3,15 procent medan räntan på den tvååriga statsobligationen sjönk med 0,04 procentenheter till 1,18 procent.

Tioårig statsobligation: 3,15 procent (3,15).

Tvåårig statsobligation: 1,18 procent (1,22).

Euro: 10:93 kronor (10:95).

Dollar: 8:07 kronor (8:09).

TCW-index: 143,68 (144,18).

Siffrorna inom parentes anger räntor och valutor vid stängningen föregående handelsdag. Ju lägre TCW-index, desto starkare krona.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!