Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Poliser missnöjda med sin egen julfest

Olämpligt att ha julfesten i polishuset? Det tycker några poliser.
1 av 2

Olämpligt att ha julfesten i polishuset? Det tycker några poliser.

SCANPIX

En undersökning visar att chefens julfylla kan vara ett problem för de anställda.
2 av 2

En undersökning visar att chefens julfylla kan vara ett problem för de anställda.

SCANPIX NORWAY

Nyheter | 04/12/2012 20:57

På grund av en extremt pressad budget håller man årets julfest i polishuset. Något som inte alla tycker är en bra idé: "De står utanför entrén och röker och dricker".

GÄVLE. Snart är det dags för årets julfest för poliserna i Gävle och Sandviken. Men med en liten budget, endast 150 kronor per anställd, måste man spara på mycket. Till exempel var den röda festen ska hållas.

Därför ska julfesten hållas i polishusets kafeteria och Restaurangskolan ska fixa jultallriken, skriver Gefle Dagblad.

Men det är inte första gången som julen firas där.

Nu får de som anordnar festen kritik.

– För två år sedan var det samma upplägg och då var det inte bara i kafeterian som berusade poliser höll till. De stod även utanför personalentrén där de rökte och drack alkohol, säger en polis till Gefle Dagblad, och fortsätter:

– Allmänheten kommer till polishuset under dygnets alla timmar. Ska de då behöva höra och se berusade poliser när de kanske upplever sitt livs största kris?

Men Solveig Kållberg Lempke, polisområdeschef för Gästrikland och arrangör, har inte hört talas om någon kritik. Hon säger att allting kommer att skötas snyggt.

– Vi har en innergård där det finns möjlighet till att röka, säger hon, enligt Gefle Dagblad.