Våldtäktshärvan fortsätter att växa

I dag inleds rättegången mot fyra väletablerade män i en sexhärva, som fällt bland annat en toppchef i en svensk affärskoncern. Han ska ha agerat hallick åt tonårsflickor.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

I dag, fredag, inleds rättegången mot fyra män som misstänks ha organiserat ett sexnätverk. De misstänkta sexköparna är alla socialt väletablerade män med bra inkomster och arbeten. En av dem, en framgångsrik toppchef, ska ha agerat hallick åt flickorna, som Nyheter24 tidigare skrivit om.

Nio flickor ingick i nätverket och tvingades delta i gangbangs med dildos, piskor och handklovar. Några av mötena ägde rum på lyxiga hotell i Stockholm, bland annat på Radisson SAS.

– Det här är fantasier som knappast levs ut i det egna hemmet, säger citypolisens ansvarige utredare Jonas Trolle till Expressen.

Hallicken fick kontakt med flickorna via chattforum på nätet och nu misstänker man att sexhärvan kommer att växa. Polis söker efter ytterligare en man, som ska ha våldtagit en 17-årig flicka i ett gangbang. Trots flickans vädjanden om nåd fortsatte övergreppen. Mannen ska bland annat ha tvingat flickan till både orala och anala samlag.

– Det är särskilt hänsynslöst på det sättet att de här kvinnorna har varit förhållandevis unga, eller de har varit väldigt unga rättare sagt och de har också varit på det sättet att de har i vissa förekommande fall sålts till fler än bara än man och den utsatthet som en person får uppleva när man så att säga är i flera människors våld, den går nog inte att förstå eller beskriva i ord, menar Trolle, enligt Efterlyst.

Skrivet av: