Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fjäder kvar i McDonald's "Hot Wing"

- 28/02/2013, 11:36 -
En Hot Wing och en friterad fjäder.
1 av 3

En Hot Wing och en friterad fjäder.

Facebook / Faksimil

McDonalds vill minimera risken att detta sker igen, skriver de i Facebook-tråden.
2 av 3

McDonalds vill minimera risken att detta sker igen, skriver de i Facebook-tråden.

Jag kommer inte äta på McDonald's igen, säger Per Åleby.
3 av 3

Jag kommer inte äta på McDonald's igen, säger Per Åleby.

McDonalds.se / Faksimil

UPPDATERAD. En bild på Facebook som visar en Hot Wing från resturangkedjan McDonald's med en fjäder som sitter kvar, har fått viral spridning. "Ska det verkligen vara kvar fjädrar på kycklingen man köper hos er?" frågar Per Åleby som lagt upp bilden.

Det var på onsdagen bilden lades upp på Facebook. Den föreställer en hand som håller i en så kallad "Hot Wing", en rätt bestående av friterade kycklingvingar som serveras i låda. McDonald's själv beskriver den som "Ett av våra populäraste tillval, Hot Wings. Kryddiga och knapriga kycklingvingar."

– Det första jag tänkte var att det knappast kunde vara en fjäder, men så kände jag på den och det var helt klart en fjäder, säger Per Åleby, 16, till Nyheter24.

När han lade upp bilden på Facebook passade han på att fråga: "Ska det verkligen vara kvar fjädrar på kycklingen man köper hos er?"

Direkt började användare sprida bilden, som i nuläget har drygt 2 800 likes och 64 delningar och har fått kommentarer som "Man slänger ner levande höns i en jätte kvarn å vips så har du nuggets!!!" eller "Uue fy fan", "Stäm dem!!!" och "Kallar ni det kyckling?".

"Vill minimera risken att fjädrar sitter kvar"

McDonald's själva har gått in och kommenterat tråden flera gånger. En av kommentarerna säger:

"För både dem och oss är det viktigt att leverera en produkt av högsta kvalitet. De gör också kontinuerligt kontroller av kvaliteten på de produkter de tillverkar men ändå missas det tyvärr ibland att någon fjäder sitter kvar. Vi undersöker nu för framtiden om vi kan göra något ytterligare för att än mer minimera risken för att några fjädrar sitter kvar ut till slutkund."

UPPDATERAD. Nyheter24 har pratat med Håkan Ström, tillförordnad presschef vid McDonald's Sverige, som säger att detta är ett ovanligt fall.

– Vi beklagar det som inträffat och för just nu en dialog med leverantören, Dampo, för att tillsammans undersöka hur vi kan säkerställa produktens kvalitet.

Han poängterar att McDonald's är tacksamma att fjädern i "Hot Wing" uppmärksammades av gästen.

– När han hör av sig till oss kommer vi kompensera honom, säger Håkan Ström.

Både Per Åleby och hans far Göran Karlsson, 59, som också chockades av händelsen "man tappar ju apiten", säger att de ska absolut kontakta hamburgerjätten. Men trots löftet om kompensering har Per Åleby bestämt sig:

– Jag kommer inte äta på McDonald's igen, möjligtvis om det inte fanns något annat alternativ.