Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Träffade 14-årig flicka på Badoo – döms för våldtäkt mot barn

- 14/03/2014, 19:57 -
Utnyttjade 14-åring.
1 av 4

Utnyttjade 14-åring.

Mannen döms för våldtäkt mot barn.
2 av 4

Mannen döms för våldtäkt mot barn.

JESSICA GOW / SCANPIX

De båda möttes via Badoo.
3 av 4

De båda möttes via Badoo.

Faksimil

Straffet blir två och ett halvt års fängelse.
4 av 4

Straffet blir två och ett halvt års fängelse.

JESSICA GOW / SCANPIX

Mannen träffade en 14-årig flicka via dejtingappen Badoo och hade sex med henne vid flera tillfällen. Nu döms han till fängelse.

STOCKHOLM. Den 43-årige mannen fick kontakt med en tjej på dejtingappen Badoo som uppgav att hon var 19 år gammal, och de båda började chatta med varandra dagligen.

Efter ett tag gick de enligt flickan över till att istället använda sig av meddelandeappen Kik, och flickan ska då ha berättat att hon bara var 14 år gammal. Trots det stämde han träff med flickan och de båda träffades vid flera tillfällen för att ha sex.

Döms till fängelse

Mannen nekar till att han kände till 14-åringens ålder, något som Solna tingsrätt dock betraktar som efterhandskonstruktioner. Bland bevisningen mot mannen finns bland annat utdrag från konversationer som han haft med 14-åringen vi Badoo där hon bland annat pratar om "hemkunskap, sjundeklassare och andra omständigheter" som borde ha fått honom att ifrågasätta att flickan verkligen var 19 år gammal.

43-åringen döms nu till två år och sex månaders fängelse för våldtäkt mot barn.