Ingen Corona för svenskarna.
1 av 3
Ingen Corona för svenskarna. - Foto: AP
Ölen med den karakteristiska limeklyftan är redan slut på flera håll.
2 av 3
Ölen med den karakteristiska limeklyftan är redan slut på flera håll. - Foto: AP
Svenskarna får hålla tillgodo.
3 av 3
Svenskarna får hålla tillgodo. - Foto: Ap

Ingen Corona till svenskarna i sommar

Nu tar sommarölen med limeklyftan slut – och kommer inte tillbaka förrän i höst.
– Tråkigt att vi inte kan erbjuda Corona nu under högsäsong, säger Carlsbergs kommunikationschef till Nyheter24.


Vad bör svenskarna dricka istället?

– Andra uppfriskande sommaröl som kan vara ett bra alternativ är Pripps Pure, Estrella Damm och Budweiser, säger Henric Byström. 

Problem på fabriken i Mexiko. Det är anledningen till att svenskarna nu kommer få svårt att unna sig en kall Corona i hängmattan i sommar

– Det råder en oförutsedd brist på Corona i Sverige, bekräftar kommunikationschef Henric Byström på Carlsberg Sverige för Nyheter24. 

Problemet ligger hos bryggerierna i Mexiko och nu verkar svenska folket få hålla till godo med exempelvis Estrella och Budweiser.  

Brist på glasflaskor

– Orsaken till den oförutsedda situationen beror på en kombination av olyckliga omständigheter utanför vår påverkan. Huvudfaktorerna är en kombination av oväntad hög efterfrågan samtidigt som det råder akut brist på glasflaskor, säger Henric Byström.

Corona beskrivs på Carlsbergs hemsida som en "favorit efter stranden". 

– Det är så klart tråkigt att vi inte kan erbjuda Corona nu under högsäsong. Vi jobbar hårt för att lösa leveranserna så snart som möjligt.

Tillbaka som vanligt först i höst

Ändå kommer den mexikanska ölen som ofta serveras med lime i flaskan inte kunna levereras till hundra procent igen förrän i höst. I nuläget verkar det som att Carlsberg endast får "ojämna leveranser" under sommaren. 

Hos flera krögare är ölen redan slut, därför har också uppgifter kommit in till Carlsberg om privatpersoner och krögare som hamstrar ölen.  

– Corona är en populär sommaröl så det har av naturliga skäl funnits sådana uppgifter, säger Henric Byström till Nyheter24. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du sakna Corona?
Tack för din röst!