Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det har hänt med den förkolnade hundvalpen

Hundvalpen hittades i början av juni.
1 av 2

Hundvalpen hittades i början av juni.

Polisen

Polisen kan nu komma att lägga ner utredningen.
2 av 2

Polisen kan nu komma att lägga ner utredningen.

TT NYHETSBYRÅN

Nyheter | 10/06/2014 21:27

Statens veterinärmedicinska anstalt har nu lämnat en preliminärrapport om den uppeldade valpen.

STOCKHOLM. En förkolnad hundvalp hittades i Stockholmsstadsdelen Bredäng och polisen var på jakt efter vittnen som kunde berätta om händelsen, något som uppmärksammades av såväl Nyheter24 som Expressen.

– Det kan finnas en naturlig dödsorsak, sa Malin Palmkvist, djurutredare vid Polisen Söderort till Nyheter24 då och fortsatte:

– Men det är inte naturligt att hitta den utbränd och dumpad på vägen.

Dog kort efter födseln

Nu visar det sig också att den lilla valpen har dött en naturlig död. På sin egen Facebooksida bekräftar polisen att SVA, Statens Veterinärmedicinska Anstalt, lämnat en rapport om valpen och kommit fram till att den antingen varit dödfödd eller avlidit strax efter födseln.

Det finns heller inte något som tyder på att valpen ska ha andats in rök eller levt när den brändes, något som nu ska kontrolleras närmare.

Polisen kommer, om inget nytt framkommer, att lägga ner förundersökningen – men vill fortfarande att hundägaren ger sig tillkänna, skriver man på Facebook.