Hundförare och polispatruller söker efter pojkarna. (Genrebild).
Hundförare och polispatruller söker efter pojkarna. (Genrebild). - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Tre pojkar försvunna – hittades efter stort polispådrag

UPPDATERAD. Under söndagskvällen försvann tre pojkar i åldrarna 11, 14 och 15. De hittades efter ett stort polispådrag.


Vet du något?

Kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

KRONOBERG. Tre pojkar, 11, 14 och 15 år är försvunna sedan niotiden i går kväll. Det var senast som pojkarnas föräldrar hade kontakt med dem, via telefon.

– De var ute med båten och båten är uppdragen och återfunnen där den brukar stå. Deras cyklar är hittade en bit från platsen, säger Stefan Nyrén, vakthavande befäl i Kronoberg och Kalmar, till Smålandsposten.

Pojkarna ska ha försvunnit i trakterna mellan Ljungby och Markaryd. Sent i natt sökte poliser från tre län efter pojkarna.

Inte syskon

Pojkarna, som inte är syskon, skulle ha tillbringat söndagen tillsammans i trakterna kring Skararp i Småland. Polisen har dock inte funnit något som tyder på att de varit där, enligt uppgifter till Aftonbladet. 

Trots att hundförare och polispatruller från tre län, Halland, Skåne och Kronoberg, sökt efter de försvunna pojkarna, har man ännu inte lyckats hitta dem.

Under måndagsförmiddagen utvidgades sökandet och polisen bedriver inre spaning och håller förhör och pratar med människor i området.

– Nu ska vi söka om de finns på ett annat ställe om de är hos kompisar. Vi misstänker inget brott i nuläget, säger Reinhold Liljedahl, till Aftonbladet.

UPPDATERAD 13:30

De tre pojkarna kan nu vara på väg att hittas. Polisen menar på att de ska ha hållit sig undan frivilligt – och en av dem ska dessutom ha hört av sig till sina anhöriga.

– En av pojkarna hörde vid lunchtid av sig till anhöriga och vi har gott hopp om att hitta dem alla tre. Vi är på väg dit nu, säger Jonas Ek, informationsansvarig på polisen Kronoberg, till Smålandsnytt.

UPPDATERAD 15:00

Nu har samtliga tre pojkar hittats.

– En pojke hittades sedan han själv kontaktat anhöriga, de andra två hittades efter tips från allmänheten, säger Ek till Smålandsnytt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

63 000 vårdanställda kan vägra övertid

På torsdag nästa vecka kan 63 000 anställda inom vården gå ut i övertids- och nyanställningsblockad. Vi jobbade tre miljoner övertidstimmar förra året vilket motsvarar ungefär 1 800 extra heltidsanställda. Vi kommer inte täcka upp för det längre, säger Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro.

Polisen i Norrköping rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i krock i Norrköping.", skriver polisen på sin hemsida.