Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polishunden träffades när demonstranter kastade sten

Polishunden Eddie träffades av en sten.

Polishunden Eddie träffades av en sten.

Privat

Nyheter | 01/09/2014 19:22

Det var inte bara poliser och demonstranter som skadades under helgens oroligheter i Stockholm.

STOCKHOLM. När nazistiska Svenskarnas parti marscherade genom Stockholm på lördagen så samlades ett stort antal personer för att protestera. Protester som till största delen var lugna – men det utbröt även tumult då motdemonstranter brakade samman med polis.

– Till min glädje kan jag konstatera att det just nu sker många tillståndsgivna och spontana sammankomster där alla säger sin mening på ett civiliserat sätt. Men det finns isolerade händelser och platser där det är oroligt, sade kommenderingschefen Carolina Paasikivi under lördagen.

"Väldigt hetsigt"

Men för vissa poliser var dagen väldigt stökig. Flera skadades – och nu sprids också en bild på en skadad polishund. Bilden är tagen av polisen Christer och visar en kollegas hund, Eddie, som träffades av en sten under bråket.

– Det var väldigt hetsigt och det kastades mycket knallskott och gatstenar. Allt löst kastades, det var väldigt hätsk stämning, berättar Christer för Nyheter24.

"Hade kunnat gå riktigt illa"

Han la upp bilden som han hade tagit på Instagram, och det var så det tog fart.

– Jag skrev också att det var en fyrkantig sten, för det kastades ju sten nere i Malmö också och då blev det en diskussion om huruvida det var gatsten eller inte. Då hamnade fokus på att polisen hade sagt att det var gatsten, men oavsett vilken form stenen har så gör det lika ont.

Rent allmänt kanske man kan säga att man inte ska kasta saker på polisen?

– Ja för fasiken. Det där hade kunnat gå riktigt illa.

Som tur var kommer Eddie dock att klara sig utan allvarligare skador.

– Ja, den kommer att bli okej. Den undersöktes på djursjukhus efteråt och hade någon repa på hornhinnan så han får inte vara i solljus på ett tag bara, säger Christer till Nyheter24.