Ett av temafesterna som kan väljas är "Sexistisk afton".
1 av 2
Ett av temafesterna som kan väljas är "Sexistisk afton". - Foto: TT Bild
Ägaren till företaget ser inte hur det kan uppfattas som kritiskt.
2 av 2
Ägaren till företaget ser inte hur det kan uppfattas som kritiskt.

Företag anordnar "Sexistisk afton" för gymnasieelever

Ett företag som specialiserar sig på studentfester har "Sexistisk afton" som ett temaalternativ där flickorna serveras "banan med två glasskulor".


STOCKHOLM. Även om skolterminen startade för inte så länge sedan så är det ändå många gymnasietreor som har börjat fundera på hur de ska fira studenten nästa sommar.

Anordnar man inte festen själv med hjälp av familjen så tar man hjälp av ett företag som skräddarsyr din studentskiva.

Ett av dessa företag är Min Student som erbjuder 22 olika festteman. Bland dessa teman hittas relativt oskyldiga teman som "Italiensk afton", "Musikparty" och Stranden". 

"Sexuell underton"

Ett som definitiv sticker ut är "Nudist"-temat vars beskrivning lyder:

"Nudistpolka, fikonlöv, nakna sanningar. Klädpoker som förströelser i omvänd ordning och massor av roliga lekar, gärna med sexuell underton".

Serveras glass

Det andra temat som också är provocerande är "Sexistisk afton" med beskrivningen: "Homeparty med erotik. Flickornas dessert är banan toppad med chokladsås och serveras med två kulor glass. Allt ätes utan bestick givetvis och pojkarna serveras".

Det framgår inte helt av beskrivningen om pojkarna serveras samma glass, eller om det är de som står för själva servandet.

Nyheter24 ringde upp vd:n för företaget, Shan Deen.

Hur kommer det sig att ni har ett tema som heter "sexistisk afton"?

– Det är bara ett av många förslag som vi har. Vi har ett tiotal olika förslag och det här var ett som vi såg ungdomar ville ha.

Men vilken signal tror du att det sänder ut till ungdomarna?

– I slutändan pratar vi ändå om vuxna människor som är myndiga, som kommer att åka utomlands, öppna bankkonton och då får de också ta beslut om de vill ha en sådan här fest.

Kan det inte upplevas som förnedrande att tjejer ska serveras "glass" som är en banan med två glasskulor?

– Det finns som sagt tio andra förslag att välja på. Är man över arton år så är man vuxen och får ta ett sådant beslut.

Men är det verkligen lämpligt tycker du?

– Vi tar ingen ställning i frågan och det här är inget vi varken säger nej till eller uppmuntrar. Det är upp till eleverna om de vill ha det här temat, avslutar Shan Deen.

Det är dock intressant att företaget väljer att skriva "flickor" och "pojkar" i sin beskrivning även om vd:n är noga med att påpeka att det är vuxna och myndiga människor det handlar om.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!