Tisdag 11 Maj
Stockholm

San tvekade inte – bjöd man som han trodde var hemlös på mat

Killen försökte "sno" maten.
Killen försökte "sno" maten. Foto: Youtube

Det var inte många som ville hjälpa den "hemlösa" killen i klippet – men San och hans vän tvekade inte att ge mat till honom.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. I veckan publicerade Nyheter24 ett klipp från ett socialt experiment gjort av de svenska youtubekillarna NormelTV.

I klippet låtsades en man man vara hemlös medan han gick runt på McDonalds och försökte "sno" mat.

De som testades i experimentet skulle "hålla uppsikt" över maten medan den som hade köpt maten var på toa.

Många i klippet blev arga på den "hemlösa" killen och körde bort honom – han fick absolut inte ta av maten.

Erbjöd sig köpa mat

Men en av de som reagerade med att ge av sin egen cheeseburgare och dessutom erbjöd sig att köpa en hamburgare till hemlöse killen var San Hamasour och hans vän Bengin Öcal.

– När killen i klippet berättade att han hade det dåligt och att han var jättehungrig så tänkte jag att det minsta jag kunde göra är att erbjuda honom något att äta. Samtidigt så föreställde jag mig själv hur det hade varit om jag hade befunnit mig i samma sits och inte hade haft något att äta, säger San till Nyheter24.

Hur tycker du att det ser ut i dag – är folk hjälpsamma?

– Det är både svårt och vilseledande att generalisera människors beteenden. Men för att vara ärlig så känns det som att vi här i Sverige kan ta saker och ting för givet, vilket leder till att man ibland blundar för att hjälpa exempelvis utsatta personer, säger han och fortsätter:

– Jag tycker att det är oerhört viktigt att man ställer upp för sina medmänniskor. Ibland kan något så litet som att erbjuda en person mat betyda oerhört mycket för en utsatt person. Därför tycker jag att det är viktigt att man inte håller fast i livbojen när man ser en annan person drunkna.

Titta på klippet här:

Skulle du delat med dig av mat?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela