Kvinna gick fri efter knivskärning

38-årig kvinna erkände att hon knivhuggit partnern flera gånger.


BOSVEDJAN. Kvinnan greppade kniven. Hon störtade mot sambon och vred om. Mannen, i 40-årsåldern, började att blöda väldigt kraftigt. Han knivhöggs flera gånger i mage, bröstkorg och hals.

Polisen larmades på tisdagsmorgonen. Den 38-åriga kvinnan var i andra änden.

– Klockan 04.31 ringde en kvinna och uppgav att hon knivskurit en man, säger Mats Rasmusson, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland, till Sundsvalls Tidning.

När polisen anlände till parets bostad i ett flerfamiljshus i Bydalen i Bosvedjan var golvet täckt med blodfläckar. Sundsvalls sjukhus rapporterar i kväll att mannen har en bröstkorgsskada och bukskada. Tillståndet är allvarligt, men han är inlagd på intensivvårdsavdelningen.

– Kvinnan har försatts på fri fot men misstanken kvarstår och utredningen fortsätter. Det saknas grund för att anhålla henne men var det här landar vet jag inte i dag, säger åklagare Peter Salzberg, som inte ser något skäl till att anhålla henne.

Även mannen är i dagsläget polisanmäld och misstänks för misshandel och olaga hot mot kvinnan, som beskyller honom för att ha slagit henne innan hon tog till kniven.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!