1 av 4
- Foto: TT Bild
2 av 4
- Foto: TT Bild
3 av 4
- Foto: TT NYHETSBYRÅN
4 av 4
- Foto: TT NYHETSBYRÅN

Polisens post om hur de hjälpte en gammal man är dagens bästa

Det är bra med saker som får en på gott humör!


STOCKHOLM. Det är något speciellt med människor som hjälper andra. Det visar om inte annat de drygt 50 000 likes som den här simpla posten från Polisen Södermalm lyckats samla ihop på strax över tio timmar på fejan.

I uppdateringen får läsaren förklarat för sig hur en polispatrull plockat upp en gammal och nyopererad man som kommit fel – för att sedan köra honom till rätt adress så att han kunde gå till sin urmakare. För övrigt den första gången som den gamle mannen fick chansen (?) att åka med i en polisbuss. En mysig liten berättelse, som sen blir bättre av att även sagda urmakare tog sig lite extra tid för att hjälpa den gamle mannen innan polisen hjälper honom hem igen.

Och en liten påminnelse om hur viktigt det är att "ta hand om våra gamla", som polisen själva skriver.

Bildkälla

En tvärsäker like-succé, alltså. Och såväl polisen som urmakaren hyllas nu i kommentarsfältet. "Precis det där vill jag att mina skattepengar går till", skriver en person. "Det finns faktiskt poliser som har ett hjärta i sin kropp. Skulle gärna skicka en tårta till er om jag visste var ni finns", skriver en annan.

"Bra gjort av urmakaren också", fyller ytterligare en person i.

Och därmed har vi fått dagens dos av feelgood – för visst känns det rätt najs med människor som gör bra?

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rapport: Sjötappning inte orsak till rekordflöde

Rekordbeslaget: 1,8 ton metamfetamin i bil

Filippinsk polis har gjort ett rekordstort knarkbeslag: 1,8 ton metamfetamin, värt motsvarande över 2,5 miljarder svenska kronor om det skulle säljas på gatan.

Annonslyft – men motvind för dagspress och tv

Medieinvesteringarna ökade till drygt 1,1 miljarder kronor i mars, en ökning med 6,8 procent jämfört med samma månad i fjol, enligt underlag från medlemmarna i branschorganisationen Sveriges Mediebyråer.

KD vill ha en ny migrationspakt

Gränser och frihet. Det är de två ord som kommer att symbolisera Kristdemokraternas EU-valskampanj, meddelar partiledare Ebba Busch. KD vill också ha en migrationspakt 2.0.

JO utreder Kinberg Batras rekryteringar

Stockholms landshövding Anna Kinberg Batra (M) har hamnat i blåsväder över två rekryteringar på länsstyrelsen i Stockholm.

17-åring häktad efter mordet i Skärholmen

En 17-årig pojke häktas misstänkt för grovt skyddande av brottsling efter mordet i Skärholmen. Han förnekar brott, säger hans advokat Diyar Beddiro.