1 av 3
- Foto: SCANPIX NORWAY
2 av 3
- Foto: TT NYHETSBYRÅN
3 av 3
- Foto: TT NYHETSBYRÅN

Här kan det bli olagligt att röka i Sverige

Nu kan det vara dags att fimpa för vissa.


ÖSTERSUND. I Östersund diskuterade politikerna under tisdagen om att införa ett rökförbud mellan Thoméegränd och Hamngatan. Det är ett förslag som kommit från medborgarna. Ett förbud skulle göra att Östersund ligger i framkant när det kommer till att stoppa rökarna, skriver Länstidningen i Östersund.

En av de folkvalda, Bosse Svenssen (C), är inte riktigt med på tåget. Han är helt klart med på det måste göras stora insatser så att barn och ungdomar inte röker, men att rökförbudsförslaget inte har någon verklighetsförankring.

– Vem ska övervaka att det här efterlevs? Att lagstifta om ett förbud utomhus på en gatstump och tro att det har en effekt på människors vilja att sluta röka, det har ingen verklighetskontakt, säger han.

Bildkälla

Någon som däremot gillar idén är socialdemokraten Anders Edvinsson. Förslaget kan tyckas vara kontroversiellt och tandlöst menar han men allt som allt tycker han att förslaget är ”ganska fränt”.

– Jag tror att omvärlden kommer att se det som positivt, säger han.

Under omröstningen röstade 34 för och 25 emot. 23 ledamöter reserverade sig mot beslutet, skriver Länstidningen i Östersund.

  /
  /
  /
  Relaterat
  Tycker du rökning utomhus borde bli förbjuden?
  Tack för din röst!
  Senaste nytt

  Tiotusentals demonstrerade mot polisvåld

  1 timme sedan

  Världens äldsta träbygge hittat i Zambia

  2 timmar sedan
  En 476 000 år gammal träkonstruktion har grävts fram i Zambia, rapporterar SVT Nyheter. Träkonstruktionen är den äldsta som hittills har hittats.

  Sis-chefer tagna ur tjänst efter intervjuer

  2 timmar sedan
  Två centrala chefer för Statens institutionsstyrelse (Sis) har tagits ur tjänst och anmälts till Statens ansvarsnämnd (San), rapporterar SVT Nyheter.

  Sågverk övertänt i Nora – räddningstjänsten på plats

  2 timmar sedan
  Det gamla sågverket vid Dammsjön i Nora kommun i Västmanland brinner. Byggnaden är helt övertänd och räddningstjänsten kommer att låta den brinna ner.

  Över 30 döda efter explosion på bränsledepå i Benin

  2 timmar sedan
  Minst 34 människor har dödats i Benin i samband med att en olaglig bränsledepå exploderat i landets södra del, nära gränsen mot Nigeria.

  Duda: Spannmålstvisten är liten

  2 timmar sedan
  Polens president Andrzej Duda beskriver tvisten om ukrainsk spannmålsimport till Polen som liten, rapporterar polska nyhetsbyrån PAP. Enligt presidenten kommer det inte att allvarligt skada bilaterala relationer.

  Notifieringar

  Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

  Notifieringar från din stad

  Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.