Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här kan det bli olagligt att röka i Sverige

- 28/04/2015, 22:26 -
1 av 3

SCANPIX NORWAY

2 av 3

TT NYHETSBYRÅN

3 av 3

TT NYHETSBYRÅN

Nu kan det vara dags att fimpa för vissa.

ÖSTERSUND. I Östersund diskuterade politikerna under tisdagen om att införa ett rökförbud mellan Thoméegränd och Hamngatan. Det är ett förslag som kommit från medborgarna. Ett förbud skulle göra att Östersund ligger i framkant när det kommer till att stoppa rökarna, skriver Länstidningen i Östersund.

En av de folkvalda, Bosse Svenssen (C), är inte riktigt med på tåget. Han är helt klart med på det måste göras stora insatser så att barn och ungdomar inte röker, men att rökförbudsförslaget inte har någon verklighetsförankring.

– Vem ska övervaka att det här efterlevs? Att lagstifta om ett förbud utomhus på en gatstump och tro att det har en effekt på människors vilja att sluta röka, det har ingen verklighetskontakt, säger han.

Bildkälla

Någon som däremot gillar idén är socialdemokraten Anders Edvinsson. Förslaget kan tyckas vara kontroversiellt och tandlöst menar han men allt som allt tycker han att förslaget är ”ganska fränt”.

– Jag tror att omvärlden kommer att se det som positivt, säger han.

Under omröstningen röstade 34 för och 25 emot. 23 ledamöter reserverade sig mot beslutet, skriver Länstidningen i Östersund.

    Tycker du rökning utomhus borde bli förbjuden?