1 av 3
- Foto: SCANPIX NORWAY
2 av 3
- Foto: TT NYHETSBYRÅN
3 av 3
- Foto: TT NYHETSBYRÅN

Här kan det bli olagligt att röka i Sverige

Nu kan det vara dags att fimpa för vissa.


ÖSTERSUND. I Östersund diskuterade politikerna under tisdagen om att införa ett rökförbud mellan Thoméegränd och Hamngatan. Det är ett förslag som kommit från medborgarna. Ett förbud skulle göra att Östersund ligger i framkant när det kommer till att stoppa rökarna, skriver Länstidningen i Östersund.

En av de folkvalda, Bosse Svenssen (C), är inte riktigt med på tåget. Han är helt klart med på det måste göras stora insatser så att barn och ungdomar inte röker, men att rökförbudsförslaget inte har någon verklighetsförankring.

– Vem ska övervaka att det här efterlevs? Att lagstifta om ett förbud utomhus på en gatstump och tro att det har en effekt på människors vilja att sluta röka, det har ingen verklighetskontakt, säger han.

Bildkälla

Någon som däremot gillar idén är socialdemokraten Anders Edvinsson. Förslaget kan tyckas vara kontroversiellt och tandlöst menar han men allt som allt tycker han att förslaget är ”ganska fränt”.

– Jag tror att omvärlden kommer att se det som positivt, säger han.

Under omröstningen röstade 34 för och 25 emot. 23 ledamöter reserverade sig mot beslutet, skriver Länstidningen i Östersund.

    /
    /
    /
    De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
    Tycker du rökning utomhus borde bli förbjuden?
    Tack för din röst!
    Senaste nytt

    Två gripna för mordförsök i Bredäng

    Norrmän hamstrar ägg i Sverige

    Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

    Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

    Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

    Japan återupptar Unrwa-stöd

    Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

    Påven kysste kvinnliga interners fötter

    1 timme sedan
    Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

    Lite uppåt i Asien

    1 timme sedan
    Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.